Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε την Intercontinental International

Εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά

 
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχτηκε την Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π., με την ευκαιρία της εισαγωγής των 10.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τελετή Έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016.

Η εταιρεία πραγματοποίησε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) με καταβολή μετρητών, αποτελώντας την πρώτη εταιρεία που εισάγεται στο Χρηματιστήριο μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης. Η Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. ήταν ο Σύμβουλος Έκδοσης στην εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας.

Συνοπτικά τα στοιχεία της Ιδιωτικής Τοποθέτησης έχουν ως εξής: Αριθμός Μετοχών πριν την ΑΜΚ: 7.875.000   , Διάθεση Νέων Μετοχών μέσω Ιδιωτικής Τοποθέτησης: 2.625.000, Σύνολο Μετοχών κατά την Εισαγωγή: 10.500.000, Διασπορά: 25%, Τιμή Διάθεσης: € 5,52, Αντληθέντα Κεφάλαια: € 14.490.000.

Ο κ. Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς, Πρόεδρος της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π., κήρυξε την Έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η εταιρική παρουσίαση που ακολούθησε, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Μάριο Αποστολίνα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, τόνισε: «Καλωσορίζουμε σήμερα την Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ευχόμαστε να αξιοποιήσει την διεθνοποιημένη αγορά μας για την περαιτέρω ανάπτυξή της και να προσφέρει μια ακόμη επιλογή στο επενδυτικό κοινό. Πρόκειται για την πρώτη εισαγωγή μετά από δύο χρόνια, που αξιοποιεί το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την επίτευξη της απαιτούμενης διασποράς μέσω βιβλίου προσφορών Ιδιωτικής Τοποθέτησης συμβατού με τη διεθνή πρακτική. Σε ένα διεθνές και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π., ευχόμενοι η προσπάθειά της να αποτελέσει πρόδρομο για περαιτέρω αξιοποίηση του κυρίου ρόλου της χρηματιστηριακής αγοράς, αυτού της άντλησης κεφαλαίων από εταιρείες κάθε μεγέθους.»

Ο Πρόεδρος της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. κ. Παναγιώτης Αριστείδης Χαλικιάς, δήλωσε με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση: «Δεν αναμέναμε να είμαστε οι μεγαλύτεροι, αλλά σχεδιάζαμε να είμαστε οι καλύτεροι. Σήμερα η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τη μεγαλύτερη ετήσια απόδοση από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ. κ. Αθανάσιος Χρυσαφίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε: «Η εισαγωγή της Intercontinental International Α.Ε.Ε.Α.Π. στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν ελληνικές εταιρείες με προοπτικές, στις οποίες οι επενδυτές δείχνουν εμπιστοσύνη παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Με κοινή προσπάθεια η Εθνική Χρηματιστηριακή, η Εταιρεία και οι Αρχές, καταφέραμε να γίνει η εισαγωγή των μετοχών προς διαπραγμάτευση πραγματικότητα, αξιοποιώντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα που παρέχει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε μια εταιρεία να εισάγει πρωτογενώς τις μετοχές στο Χρηματιστήριο, επιτυγχάνοντας επαρκή διασπορά, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης».

Η παρουσίαση της εταιρείας είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.athexgroup.gr).

Σχετικά Άρθρα