Φιλότιμο

Εθνική ευλογία και προνόμιο

Φιλότιμο σαν βασιλικός- να εμπνέει κάθε σου βήμα αλλά και άρωμα ζωής, βάλσαμο.

Φιλότιμο σαν σπαθί για τις καθημερινές μάχες της ζωής αλλά και φιλότιμο ασπίδα από τους κεραυνούς.

Με ένα φιλότιμο σαν ανάσα αντέχεις στην μάχη της επιβίωσης και με ένα φιλότιμο σαν φυλακτό δύναμη  να μετακινήσεις εμπόδια βουνό, φιλότιμο-ατσάλι να θωρακίσεις την ψυχή σου από τους δαίμονες.

Φιλότιμο –μοναδικός θησαυρός που σε ορίζει στα δύσκολα χρόνια και σε διαφοροποιεί από τις ευκολίες των σειρήνων.

Φιλότιμο σαν ωκεανός, σε αυτόν που έδωσες τις μάχες σου και διέπρεψες.

Φιλότιμο σαν καθρέφτης για τις πράξεις σου στο εμπορικό δαιμόνιο.

Φιλότιμο  σαν ξωκλήσι να ξαποστάσεις, φιλότιμο σαν αμόνι να καλλιεργήσεις το χωράφι σου, φιλότιμο -παράδειγμα μεγαλείου για τα παιδιά σου, φιλότιμο σαν  αγκαλιά την ώρα της γαλήνης.

Φιλότιμο –αγρυπνία προσευχή εγρήγορσης.

Φιλότιμο  σαν εικονοστάσι την ώρα της προσευχής σου.

Φιλότιμο σε κάθε σου κύτταρο. Θα φθάσεις. Και θα νικήσεις. Γιατί το φιλότιμο σου έχει ρίζες. Είναι στο αίμα σου. Είσαι πλασμένος από φιλότιμο. Είσαι Εσύ που μπορείς με την παρουσία σου να κάνεις την διαφορά. Δεν ταιριάζει αλλού, δεν είναι για όλους. Σε ορίζει και το ορίζεις χρόνια.Εθνική ευλογία και προνόμιο μοναδικό. Που διδάσκει. Δεσμός ιερός που ενώνει. Μονοπάτι που σε βγάζει με τον δικό σου τρόπο σε φωτεινό δρόμο. Σήμερα περισσότερο. Φιλότιμο -αφοσίωση στην πιο δύσκολη μάχη. Με την δύναμη του φιλότιμου θα φθάσεις. Και θα νικήσεις.

Παναγιώτης Τσακιρίδης
My Way Press.gr

Σχετικά Άρθρα