
Σε υψηλά επίπεδα οι διεθνείς πωλήσεις του Ομίλου ΕΛΒΑΛ
• Η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος και οι αυξημένες τιμές κατεργασίας επέδρασαν πολλαπλασιαστικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών και είχαν σημαντική επίδραση στην κερδοφορία του Ομίλου
Ο Όμιλος ΕΛΒΑΛ ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο 2015 με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 655 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 28%, τα μικτά κέρδη στα 68 εκ. ευρώ από 40 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 82% στα 63 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 30,6 εκ. ευρώ έναντι 5,4 εκ. ευρώ και τελικά τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 31 εκ. ευρώ έναντι 4,4 εκ. ευρώ του εξαμήνου 2014 (κέρδη 0,247 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,036 ευρώ ανά μετοχή).
Ο τομέας έλασης είχε αυξημένη δραστηριότητα λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης από τις διεθνείς αγορές ενώ στον τομέα διέλασης δεν επαναλήφτηκαν οι υψηλές ζημιές του εξαμήνου του 2014. Ο όγκος πωλήσεων ανήλθε στους 180 χιλ. τόνους αυξημένος κατά 1,25%, αλλά οι υψηλότερες τιμές του αλουμινίου (LME και premium), η βελτίωση του προϊόντικού μίγματος και οι αυξημένες τιμές κατεργασίας επέδρασαν πολλαπλασιαστικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών και είχαν σημαντική επίδραση στη κερδοφορία του Ομίλου. Τα ανωτέρω θετικά αποτελέσματα επετεύχθησαν παρά το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος.
Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους οι διεθνείς πωλήσεις αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών μονάδων του Ομίλου, ενώ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Ομίλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου έλασης και η εισφορά του στην, κατά 100%, θυγατρική ΣΥΜΕΤΑΛ.
Δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου 2015 της θυγατρικής εταιρίας της Viohalco, Ελβάλ Α.Ε. στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Σύνοψη των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου 2015 της θυγατρικής εταιρίας Ελβάλ
Αλουμίνιο: Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ελβάλ ανήλθε στα 655 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 28%, έναντι 511 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 31 εκ. ευρώ έναντι 4,4 εκ. ευρώ του εξαμήνου 2014 (κέρδη 0,247 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,036 ευρώ ανά μετοχή). Συγκεκριμένα, ο τομέας έλασης του Ομίλου Ελβάλ εμφάνισε αυξημένη δραστηριότητα λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης από τις διεθνείς αγορές, ενώ στον τομέα διέλασης δεν επαναλήφθηκαν οι υψηλές ζημιές του εξαμήνου του 2014. Ο όγκος πωλήσεων του Ομίλου Ελβάλ ανήλθε σε 180 χιλ. τόνους, αυξημένος κατά 1,25%, αλλά οι υψηλότερες τιμές του αλουμινίου (LME και premium), η βελτίωση του προϊοντικού μίγματος και οι αυξημένες τιμές κατεργασίας επέδρασαν πολλαπλασιαστικά στην αύξηση του κύκλου εργασιών και είχαν σημαντική επίδραση στην κερδοφορία του Ομίλου. Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω θετικά αποτελέσματα επετεύχθησαν παρά το αυξημένο χρηματοοικονομικό κόστος. Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Viohalco, που θα αφορούν στην περίοδο που θα ολοκληρωθεί την 30ή Ιουνίου 2015, θα δημοσιευθούν την 30ή Σεπτεμβρίου 2015.
INFO
Σχετικά με τη Viohalco SA
Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext των Bρυξελλών, καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας μετάλλων στην Ευρώπη. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Π.Γ.Δ.Μ. και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού και καλωδίων, καθώς και προϊόντων χάλυβα και χαλυβδοσωλήνων, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που το 2014 ανήλθε σε 2,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η Viohalco και οι εταιρίες της κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και έχουν αξιοποιήσει ορισμένα από τα ακίνητα αυτά, υπό τη μορφή έργων ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα www.viohalco.com .