Ένας ανταγωνιστικός ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μετά από μια άκρως κοπιαστική αλλά δημιουργική χρονιά για την Centaurus Racing Team, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έφτασε η στιγμή του απολογισμού.
Φέτος η ομάδα συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με καινούριο, πλήρως λειτουργικό μονοθέσιο σε διαγωνισμό formula SAE και καταγάγει 30η ανάμεσα σε 38 ομάδες, στον διαγωνισμό της Ουγγαρίας. Μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα ήταν το γεγονός πως το μονοθέσιο ήταν ανταγωνιστικό στα δυναμικά αγωνίσματα. Τρανό παράδειγμα είναι η κατάκτηση της 10ης θέσης στο αγώνισμα του Skidpad ανταγωνιζόμενο τόσο βενζινοκίνητα όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η 12η θέση στην παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πλάνου αποτελεί επίσης μεγάλη επιτυχία καθώς αποδεικνύει πως η ομάδα έχει γερές βάσεις σε αυτό το αγώνισμα και μπορεί να είναι σταθερά ανταγωνιστική. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά στάθηκε ικανό να αποτρέψει τον ‘’Nessus’’ από το να τερματίσει στο αγώνισμα της αντοχής (Endurance) διακόπτοντας την πορεία του στα μισά της διαδρομής. Επίσης, όσον αφορά το αγώνισμα του σχεδιασμού οι κριτές τόνισαν ότι η ομάδα έχει τις απαραίτητες γνώσεις και πως συνεχίζοντας να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο θα πάει πολύ μπροστά.
Με τον διαγωνισμό της Ουγγαρίας να έχει τελειώσει, η ομάδα όπως αναφέρει, «γυρνάει με αυτοπεποίθηση και όρεξη για δουλειά που οφείλεται τόσο στο ανταγωνιστικό πρόσωπο του μονοθέσιου όσο και στις καλές κριτικές που απέσπασε. Στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τον ‘’Nessus’’, ούτως ώστε να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να σηκώσουμε την Ελληνική σημαία ξανά στο βάθρο τα επόμενα χρόνια.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για τη πολύτιμη βοήθεια τους και ιδιαίτερα τους χρυσούς μας χορηγούς, την τοπική κοινωνία μέσα από το πρόγραμμα 100×100, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, τη «ΣΤΡΑΤΖΟΠΟΙΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΦΟΙ Λ.ΛΑΖΑΡΟΥ Ο.Ε.» και φυσικά το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους εσάς που μας δίνετε δύναμη καθημερινά και μας υποστηρίζετε για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».




