Ευάγγελος Καλούσης: « Ο Ecotrophelia αποδεικνύει τη δίψα των νέων μας για πρωτοβουλίες που κάνουν πράξη τις ιδέες τους »

Το Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση και η βράβευση της νικήτριας ομάδας, θα τερματιστεί η αγωνία των φοιτητικών ομάδων που συμμετέχουν στο 2ο διαγωνισμό καινοτόμων προϊόντων διατροφής Ecotrophelia.

 

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων κάλεσε φοιτητές όλων των βαθμίδων να δουλέψουν σε ομάδες και να αναπτύξουν μέσα σε λίγους μόλις μήνες ένα καινοτομικό προϊόν διατροφής, που, εκτός από τη γεύση του, θα ξεχωρίζει και για το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του.

 

 

Προβάλλει την δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων

Ο διαγωνισμός είναι μια πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ, που αποδεικνύει τη δέσμευσή του στην προώθηση των νέων ανθρώπων και της καινοτομίας, αλλά και στην προβολή της δυναμικής της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο διαγωνισμός Ecotrophelia θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα: σε εθνικό, όπου ο κάθε εθνικός σύνδεσμος της βιομηχανίας τροφίμων θα επιβραβεύσει την καλύτερη ομάδα, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου οι εθνικοί νικητές θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων-Ποτών SIAL (Παρίσι, 21-25 Οκτωβρίου).

 

Φυτώριο ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων

Έπειτα από την περυσινή επιτυχία της ελληνικής ομάδας, η οποία, στην παρθενική της εμφάνιση, κατέλαβε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, ο φετινός Ecotrophelia προσήλκυσε ακόμη περισσότερες συμμετοχές, επιβεβαιώνοντας έτσι την ταυτότητα του θεσμού ως φυτωρίου ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων, αλλά και το πνεύμα εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας που ανέκαθεν χαρακτήριζε τον κλάδο.

 

 

Ευάγγελος Καλούσης : «Ο ΣΕΒΤ αφουγκράζεται την ανάγκη της νέας γενιάς »

Εν όψει της τελικής επιλογής των καλύτερων προϊόντων και της τελετής βράβευσης, ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, δήλωσε σχετικά:

 

«Αν και γνωρίζουμε πολύ καλά τη δυναμική της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και τη συνεισφορά της εδώ και δεκαετίες στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας, πρέπει να ομολογήσουμε ότι η περυσινή νίκη της ελληνικής ομάδας στον ευρωπαϊκό Ecotrophelia μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετείχε στη διοργάνωση.

 

Ο αυξημένος αριθμός συμμετοχών κάνει το φετινό μας έργο επιλογής των τριών νικητριών ομάδων ακόμη δυσκολότερο, μας δίνει όμως και μεγάλη χαρά: Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων αποδεικνύει τη δίψα των νέων μας για πρωτοβουλίες που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τις ιδέες τους και – γιατί όχι; – να διακριθούν για αυτές, πάντα μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού.

 

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη της νέας γενιάς αφουγκράστηκε ο ΣΕΒΤ αναλαμβάνοντας πέρυσι την πρωτοβουλία διοργάνωσης του Ecotrophelia, και έτσι δεσμεύεται να συνεχίσει: με πίστη στο όραμα, την ομαδική προσπάθεια και τη συστηματική δουλειά».

 

 
INFO

 

Σχετικά με τον ΣΕΒΤ:

 

 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων. Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου.

 

Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δισ., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής.

 

Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.

Σχετικά Άρθρα