Λ. Παπαδήμος : Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται
Στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απονεμήθηκε το βραβείο αριστείας του ΙΟΒΕ.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του τόνισε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειας που καταβάλλει η Ελλάδα για έξοδο από την κρίση.
«Έχουν να γίνουν ακόμη πολλά ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες μιας βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και των προϋποθέσεων μείωσης της ανεργίας» συνέχισε, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπαράστασή του για τις δυσκολίες που περνούν περισσότεροι από ένα εκατ. άνεργοι.
Μόνο με ευχές, ιδεολογήματα και αστήριχτες ελπίδες δουλειά δεν γίνεται.
Μπορεί να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν λύσεις για προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα για καιρό, τόνισε ο κ. Παπαδήμος.
Ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αυστηρής εφαρμογής του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας όμως ότι θα πρέπει να εμπλουτιστεί με μέτρα κατά της ανεργίας, τόνωσης της ζήτησης και της αύξησης της παραγωγής.
Τέλος, αναφέρθηκε κατ’ επανάληψη στην ανάγκη συναίνεσης σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επίσης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της ίδιας εκδήλωσης, δήλωσε ότι «αυτά που μας ενώνουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι περισσότερα από όσα μας χωρίζουν» προσθέτοντας ότι «είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί εμείς οι Έλληνες, δείχνουμε τον καλύτερο μας εαυτό πάντα στις πλέον δύσκολες καταστάσεις».
www.mywaypress.gr


