Άλλο έλεγχος λειτουργίας του κράτους και άλλο απλή διαχείριση

Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν θεσμικά όργανα εργασίας και εφαρμογής, ελέγχου και λογοδοσίας που θα μετατρέψουν ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης της χώρας σε δράση, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

 
Η κυβέρνηση με ιστορικό συσσωρευμένων αποτυχιών έχει αποδείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτοσχεδιαστικά, πυροσβεστικά και αναποτελεσματικά. Με πρώτη προτεραιότητα την δημιουργία μόνιμων υπουργών σε κρίσιμα πεδία. Εκπαίδευσης, Εξωτερικών , Υποδομών,  Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Οικονομικών.

Η συσσωρευμένη θεσμική γνώση, η βούληση άμεσης δράσης, η λογοδοσία και η εφαρμογή σχεδίων ανάταξης θα ενισχύσει πολλαπλασιαστικά το μέλλον της χώρας με την εκπαίδευση, θα μεγιστοποιηση την αμυντική βιομηχανία και ασφάλεια σε άμεση σύνδεση και συμπόρευση με την εγγυητρια υπερδύναμη ασφάλειας ΗΠΑ βάση σχεδίου συμπαραγωγής που δεν εχει παρουσιάσει ποτέ η χώρα μας, θα ενδυναμώσει τους πολίτες με την ασφάλεια των υποδομων, θα θωρακίσει την οικονομία με την βιομηχανία και τις επιχειρησεις.

Ο φιλελεύθερος αχταρμάς περισσότερο λειτούργησε ως διασκεδαστής ανησυχιών και επιδοτήσεων τσιρότων χωρίς διάθεση, βούληση και σχέδιο ριζικών, ολιστικών παρεμβάσεων ανάταξης της οικονομίας.Τα παυσίπονα δεν καταπολεμουν την αιτία αλλά τα συμπτώματα.

Ο έλεγχος διακυβέρνησης και βασικών λειτουργιών του κράτους θα επιδράσει ευεργετικά. Η απλή διαχείριση δεν είναι έλεγχος. Ο έλεγχος σημαίνει καθημερινή ενασχόληση, βούληση, αποφασιστικότητα, όχι σχέδια επι χάρτου, παρακολούθηση εφαρμογής και λογοδοσία, διαφάνεια και κράτος δικαίου , ανθρωποκεντρικές πολιτικές, προτεραιότητες με ουσία χωρίς πυροτεχνηματα , σοβαρή επικοινωνία  λιτή και ουσιαστική και όχι προπαγάνδα με επικοινωνιολογους. Η δουλειά ουσίας ενός πολιτικού δεν έχει ανάγκη από επικοινωνία όταν είναι σοβαρή και σε βάθος. Με σωστή εκτέλεση, στο σωστό χρόνο, με τους σωστούς ανθρώπους, στο σωστό πεδίο. Οι πολίτες μπορούν να δουν τα αποτελέσματα της . Δεν έχουν ανάγκη από την προπαγάνδα που τυφλώνει πρώτα και κύρια τον ίδιο τον πολιτικό.

Η χώρα έχει ανάγκη ενός πολιτικού που θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο διακυβέρνησης και λειτουργίας του κράτους και όχι έναν απλό διαχειριστή.

Οι ιδιοκτήτες της χώρας δεν έχουν ανάγκη διαχειριστών. Έχουν ανάγκη ελέγχου βασικών πεδίων της χώρας από έναν πολιτικό πλήρους απασχόλησης, επιδραστικών ενεργειών, υψηλού αντίκτυπου και  ειλικρινούς έμπρακτης ενσυναίσθησης.

 Η διαφορά μεταξύ της παθητικής διαχείρισης μιας χώρας και του ενεργητικού ελέγχου  των λειτουργιών μιας χώρας έγινε εμφανής τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζονται άλλα χρόνια δικαιολογιών. Προπαγάνδα σημαίνει παραπλάνηση. Επικοινωνία σημαίνει ότι ένας διεκπεραιωτικός πολιτικός   δεν μπορεί να μιλήσει και όσο πιο επιχρυσωμένος γίνεται τόσο πιο γελοίο και κενό περιεχομένου θέαμα παράγει.

 
Π.Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα