«Γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι»

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα από τον θρυλικό Earl Nightingale. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον Earl, ήταν ένας επιδραστικός Αμερικανός ομιλητής, συγγραφέας και συγγραφέας στο ραδιόφωνο στους τομείς των κινήτρων και της προσωπικής ανάπτυξης. Θεωρείται ευρέως ως μια από τις πρώτες και πιο εμπνευσμένες φωνές στο είδος της αυτοβοήθειας. Η καριέρα του Nightingale απογειώθηκε μετά τη δημιουργία ενός δίσκου με κίνητρα, το “The Strangest Secret”, το 1956, το οποίο έχει τη διάκριση ότι ήταν η πρώτη ηχογράφηση με προφορικό λόγο που πέτυχε την ιδιότητα του Χρυσού Ρεκόρ.

Το βασικό μήνυμά του στο “The Strangest Secret” είναι ότι γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, δίνοντας έμφαση στη δύναμη της προσωπικής πεποίθησης και στην αρχή ότι η επιτυχία προέρχεται από τον καθορισμό ξεκάθαρων στόχων και τη διατήρηση μιας θετικής στάσης. Το έργο του Nightingale έθεσε τις βάσεις για τη σύγχρονη βιομηχανία αυτοβοήθειας και προσωπικής ανάπτυξης, επηρεάζοντας αμέτρητους συγγραφείς, ομιλητές και επιχειρηματίες.

Ο Zig Ziglar είπε: «Ο Earl Nightingale έχει εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους προς την επιτυχία και την τύχη από οποιονδήποτε άλλο παρακινητικό ομιλητή στον πλανήτη»

 
Και τώρα μπορείτε να μάθετε και από αυτόν!

Συνεργάστηκα με τη σύζυγο του Ερλ, την Νταϊάνα Νάιτινγκεϊλ για να κυκλοφορήσω μέρος του θρυλικού του περιεχομένου δωρεάν στο κανάλι μου στο YouTube . Μέχρι στιγμής έχουμε ανεβάσει αυτά τα 3 βίντεο:

 
Lead The Field

Το βασικό μήνυμα του « Lead the Field » αφορά την υιοθέτηση μιας θετικής νοοτροπίας, τον καθορισμό σαφών στόχων και τη συνεπή δράση για την επίτευξη αυτών των στόχων. Ο Nightingale τονίζει τη σημασία της στάσης, της επιμονής και του νόμου της έλξης στη δημιουργία μιας επιτυχημένης ζωής. Μερικές από τις βασικές αρχές που καλύπτονται στο βίντεο περιλαμβάνουν:

  1. The Magic Word: Η σημασία της θετικής στάσης και το πώς η στάση μας απέναντι στη ζωή μπορεί να καθορίσει την επιτυχία μας.
  2. Το μυστικό της επιτυχίας: Ο Nightingale συζητά τη σημασία του να θέτεις ξεκάθαρους στόχους και να έχεις έναν συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή.
  3. Acres of Diamonds: Αυτή η αρχή διδάσκει τη σημασία της αναγνώρισης των ευκαιριών που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον μας.
  4. Ένας Άξιος Προορισμός: Η σημασία του να έχετε ξεκάθαρους στόχους και να εργάζεστε προς την κατεύθυνση τους με επιμονή.
  5. The Law of Averages: Ο Nightingale μιλά για τη σημασία της επιμονής και της συνεπούς δράσης για την επίτευξη της επιτυχίας.
  6. Ο χρυσός κανόνας: Πώς το να συμπεριφέρεσαι στους άλλους με σεβασμό και καλοσύνη οδηγεί σε αμοιβαία επιτυχία και πληρότητα.

Το πιο παράξενο μυστικό

Αρχικά κυκλοφόρησε το 1956 ως δίσκος προφορικού λόγου, έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πιο διάσημα και επιδραστικά μηνύματα στο είδος της αυτοβοήθειας. Ο Nightingale απέσταξε τη φιλοσοφία του για την επιτυχία και την ευτυχία σε αυτή τη συνοπτική, δυνατή ηχογράφηση. Το βασικό μήνυμα του « The Strangest Secret » είναι απλό αλλά βαθύ: «Γινόμαστε αυτό που σκεφτόμαστε». Ακολουθούν τα βασικά στοιχεία και αρχές από το ” The Strangest Secret “:

  1. The Power of Thought: Ο Nightingale υποστηρίζει ότι το μυαλό είναι απίστευτα ισχυρό και οι σκέψεις μας επηρεάζουν άμεσα την πραγματικότητά μας. Προτείνει ότι ελέγχοντας τις σκέψεις μας και εστιάζοντας σε θετικά αποτελέσματα, μπορούμε να διαμορφώσουμε τη ζωή μας.
  2. Ρύθμιση στόχου: Ο Nightingale τονίζει τη σημασία του να θέτεις ξεκάθαρους, συγκεκριμένους στόχους. Πρεσβεύει να καταγράφει κανείς τους στόχους του και να τους αναθεωρεί τακτικά ως μια μέθοδο για να εστιάσει το μυαλό και να κατευθύνει τις ενέργειές του προς την επίτευξη αυτών των στόχων.
  3. Ο νόμος της έλξης: Αν και δεν αναφέρεται ρητά ως τέτοιο στην ηχογράφηση, το μήνυμα του Nightingale ευθυγραμμίζεται με τις αρχές του Νόμου της Έλξης, υποδηλώνοντας ότι οι θετικές σκέψεις προσελκύουν θετικά αποτελέσματα και οι αρνητικές σκέψεις προσελκύουν αρνητικά αποτελέσματα.
  4. Ανάληψη ευθύνης: Ένα βασικό θέμα του « The Strangest Secret » είναι η ιδέα ότι τα άτομα πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τη ζωή και τις περιστάσεις τους. Ο Nightingale υποστηρίζει ότι τα άτομα έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την κατάστασή τους μέσω πειθαρχημένης σκέψης και δράσης.
  5. Το μυστικό της επιτυχίας: Σύμφωνα με τον Nightingale, το μυστικό της επιτυχίας δεν είναι ένα μυστήριο, αλλά μια απλή αρχή: γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι τις περισσότερες φορές. Επομένως, η επιτυχία προέρχεται από τη διατήρηση μιας θετικής και προσανατολισμένης στον στόχο νοοτροπίας.
  6. Το τεστ 30 ημερών: Ο Nightingale προκαλεί τους ακροατές σε ένα τεστ 30 ημερών που εστιάζουν τις σκέψεις τους αποκλειστικά σε έναν θετικό, αξιόλογο στόχο ή στάση, υποδηλώνοντας ότι αυτή η περίοδος συγκεντρωμένης σκέψης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στη ζωή κάποιου.

Το αφεντικό

Το «The Boss» εστιάζει στην έννοια της προσωπικής λογοδοσίας και της αυτο-ηγεσίας, τονίζοντας την ιδέα ότι είστε το αφεντικό της ζωής σας. Το βασικό μήνυμα του Nightingale εδώ περιστρέφεται γύρω από την αρχή ότι η ανάληψη προσωπικής ευθύνης για τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις σκέψεις κάποιου είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία και την εκπλήρωση. Μερικές από τις βασικές πληροφορίες από το ” The Boss ” περιλαμβάνουν:

  1. Αυτο-υπευθυνότητα: Ο Nightingale τονίζει ότι τα άτομα πρέπει να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζετε ότι έχετε τον έλεγχο των πράξεών σας, των αντιδράσεων και της κατεύθυνσης που παίρνει η ζωή σας.
  2. Εσωτερική ηγεσία: Το “The Boss” υποδηλώνει ότι το να οδηγεί κανείς τον εαυτό του είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη οποιασδήποτε μορφής επιτυχίας. Αυτή η εσωτερική ηγεσία περιλαμβάνει την πειθαρχία των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών σας για να ευθυγραμμιστείτε με τους στόχους και τις αξίες σας.
  3. Mindset of Ownership: Ο Nightingale υποστηρίζει μια νοοτροπία ιδιοκτησίας όπου τα άτομα βλέπουν τον εαυτό τους ως τους CEO της ζωής τους. Αυτή η προοπτική ενθαρρύνει την προληπτική συμπεριφορά και τη λήψη αποφάσεων.
  4. Ξεπερνώντας τις ευθύνες: Ένα σημαντικό σημείο στο ” The Boss ” είναι η απόρριψη του να κατηγορείς άλλους για τις περιστάσεις. Ο Nightingale υποστηρίζει ότι η επιτυχία προέρχεται από το να αναζητάς λύσεις και βελτιώσεις προς τα μέσα αντί να αποδίδεις τις αποτυχίες σε εξωτερικούς παράγοντες.
  5. Δημιουργώντας την πραγματικότητά σας: Σε συμφωνία με τις άλλες διδασκαλίες του Nightingale, το ” The Boss ” υπογραμμίζει τη δύναμη των σκέψεων στη διαμόρφωση της πραγματικότητάς κάποιου. Υποδηλώνει ότι αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αφεντικού πάνω από τις σκέψεις σας, μπορείτε να κατευθύνετε τη ζωή σας προς τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  6. Δράση και Πρωτοβουλία: Τέλος, το « The Boss » καλεί για δράση και πρωτοβουλία. Ο Nightingale επισημαίνει ότι ως αφεντικό του εαυτού σας, δεν πρέπει μόνο να λαμβάνετε αποφάσεις αλλά και να ακολουθείτε συνεπείς ενέργειες για να πραγματοποιήσετε τις φιλοδοξίες σας.

Πηγή: Evan Carmichael #Believe

Σχετικά Άρθρα