Κάντε αυτό που οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν

Η ανάγκη για βεβαιότητα είναι μια πανδημία.

Καταστρέφει τα όνειρα πριν τα σκεφτεί κανείς. Μας εμποδίζει να αναλάβουμε κινδύνους που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη. Και μας αναγκάζει να χάσουμε εύκολα σουτ και να πνιγούμε στις τύψεις.

Λέω περίφημα στη σύζυγό μου, «Αγάπη μου, κοίτα, δεν ξέρω τι, αλλά θα τσακωθώ και θα το καταλάβω. Μην ανησυχείς.”

Και το κάνω.

Να πάτε έναν κακό γείτονα στο Ανώτατο Δικαστήριο; Τσακώθηκα και το κατάλαβα. Να παρατήσω τη δουλειά μου 9-5 για πάντα στα 34 μου; Τσακώθηκα και το κατάλαβα. Εκτελείτε μια υποστοίβα υψηλής ανάπτυξης; Τσακώθηκα, το γνώρισα και το κατάλαβα.

Γνωρίστε και καταλάβετε ότι είναι τρόπος ζωής. Παρακάτω είναι η Βίβλος που θα σας βοηθήσει να βιώσετε εκρηκτική προσωπική ανάπτυξη και να πάρετε πιο έξυπνα ρίσκα.

 
Είναι η νοοτροπία ότι κανείς μας δεν ξέρει τι κάνουμε

Μακάρι να ήξερες πόσο κακοί είναι οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή.

Κανείς μας δεν το έχει καταλάβει, ειδικά όχι εγώ. Πριν από μερικά χρόνια γνώρισα τον Gary Vaynerchuk. Περίμενα να είναι αυτή η τεράστια φιγούρα. Σκέφτηκα ότι θα μου έδινε μερικές καταπληκτικές επιχειρηματικές στρατηγικές και θα άλλαζε τη ζωή μου για πάντα. Δεν το έκανε.

Ο Γκάρι είναι ένας συνηθισμένος τύπος.

Είπε ένα σωρό πράγματα που έχω ακούσει πριν, όπως «να είσαι υπομονετικός» και «δούλεψε σκληρά». Όταν του έσφιξα το χέρι ήταν ταπεινός και άρχισε να μιλάει όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Δεν ήταν καθόλου αξιοσημείωτος παρά τα εκατομμύρια δολάρια και τους τεράστιους ακόλουθούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συγγραφέας Τζορτζ Μακ λέει ότι το πρόβλημα είναι ότι οι ενήλικες πιστεύουν ότι υπάρχει αυτή η τάξη που μοιάζει με θεό. Αυτή η ομάδα ελίτ ανθρώπων που είναι έξυπνοι και σέξι και έχουν όλες τις απαντήσεις.

Τοποθετούμε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα βάθρο. Τους επιτρέπουμε να μας κάνουν διαλέξεις. Τους κάνουμε ήρωές μας στην ταινία που λέμε ζωή.

Αλλά είναι φρικιαστικοί ψεύτικοι θεοί.

Δεν ξέρουν πολλά καθόλου. Όλα είναι μια πράξη. Προσποιούνται. Ο Τζορτζ λέει ότι ο Σούπερμαν είναι ο Κλαρκ Κεντ με τα γυαλιά, το φτηνό επαγγελματικό κοστούμι και όλα.

Όταν θυμόμαστε ότι είμαστε απλώς παιδιά που ζούμε σε σώματα ενηλίκων και όλοι φοβόμαστε για τα πάντα, η ζωή γίνεται πιο εύκολη.

Μπορούμε να τσακωθούμε και να το καταλάβουμε γιατί δεν πιστεύουμε πλέον ότι πρέπει να είμαστε κάποιος ιδιαίτερος χαρακτήρας σε ένα παραμύθι της Disney για να ζήσουμε την καλή ζωή.

 
Είναι ότι τα δελτία αδειών νοοτροπίας είναι άχρηστα

Οι άνθρωποι αγαπούν να ζητούν άδεια.

Θέλουν έναν μέντορα ή ένα πανεπιστήμιο να τους φιλήσει στην τρύπα και να ευλογήσει την αγία τους ζωή. Θέλουν να τους εκλέγουν. Θέλουν μια δισκογραφική ή το Χόλιγουντ να λέει «είσαι έτοιμος» και «εδώ είναι το Όσκαρ σου, σέξι διάβολε».

Οι άνθρωποι που τσακώνονται και καταλαβαίνουν μισούν αυτά τα πράγματα. Βλέπουν τα δελτία άδειας ως έναν τρόπο να σιγοψηθούν μέχρι θανάτου. Θέλουν να άρουν τα περιττά εμπόδια. Δίνουν στον εαυτό τους άδεια. Διαλέγουν μόνοι τους.

Τα περισσότερα προσόντα είναι άχρηστα σε μια εποχή τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι πληροφορίες είναι ξεπερασμένες κάθε δευτερόλεπτο. Το Just-in-time είναι ο μόνος τρόπος και το να κάθεσαι σε μια τάξη με έναν καθηγητή δεινοσαύρου για το 99% των δεξιοτήτων είναι πολύ αργό.

Οι ελάχιστες βιώσιμες πληροφορίες που ακολουθούνται από δράση σάς δίνουν  πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Δεν μπορείς να θεωρητικοποιήσεις έναν στόχο σε πραγματικότητα. Εάν ο στόχος σας είναι να μάθετε μια δεξιότητα και να ενεργήσετε σύμφωνα με αυτήν, τότε πρέπει:

-Νιώστε συγκίνηση

-Πάρτε ντοπαμίνη από τη μάθηση

-Πέσε στον κώλο σου και κλάψε

-Βιώστε την απόρριψη καθώς εκτελείτε

Όταν αυτά τα πράγματα λείπουν από τη διαδικασία εκμάθησης, συμβαίνει το jack sh*t. Δεν γίνεται καμία μεταμόρφωση. Αποκτάς πληροφορίες αλλά ξεχνάς το 90% μέσα σε λίγες μέρες.

Η αλλαγή συμπεριφοράς ξεπερνά την υπερφόρτωση πληροφοριών.

Οι μαθητές Γ διοικούν τον κόσμο ενώ οι μαθητές Α τον σκέφτονται υπερβολικά – Steve On Speed

Είναι η στρατηγική νοοτροπίας που δεν θα σώσει τη ζωή σας

Εργάστηκα ως ένα από τα εταιρικά πρόβατα για το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου.

Πέρασα χρόνια από τη ζωή μου σε συναντήσεις στρατηγικής που δεν οδηγούσαν πουθενά και ήταν ξεπερασμένες πριν καν συμβεί η φάση της δράσης. Όταν προσπάθησα να γράψω στο διαδίκτυο και αργότερα να ξεκινήσω μια επιχείρηση, η ασθένεια εξαπλώθηκε.

Βρέθηκα να προσπαθώ να αναλύσω τις τάσεις, να έχω εμμονή με τις επωνυμίες και να σκεφτώ πού θα ήμουν σε 5 χρόνια. Όλα αυτά οδήγησαν σε υπερβολικό στοχασμό και συντριβή.

Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τον δρόμο σου έξω από το μυαλό σου όταν δεν έχεις αναλάβει δράση.

Υπάρχουν δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο… και υπάρχουν φαντασιώσεις που ζουν μέσα στο κεφάλι σας σαν softcore p*rn. Οι άνθρωποι γίνονται παραληρημένοι όταν αφιερώνουν πολύ χρόνο στις φαντασιώσεις τους και υποθέτουν σαν μάντης τι μπορεί να συμβεί όταν αναλάβουν δράση.

Δεν ξέρεις τι δεν ξέρεις.

Αν δεν συγκεντρώσετε κάποιες εμπειρίες ζωής, απλώς έχετε ένα 0rgy στον εγκέφαλό σας με τις δικές σας σκέψεις. Ρομαντισμός για το τι θα μπορούσε να είναι αντί να αναλάβετε δράση και να δείτε τι μπορείτε να είστε.

9 φορές στις 10 δεν χρειάζεσαι στρατηγική. Απλά πρέπει να ξεκινήσετε.

 
6 μήνες έναντι 5 ετών

Ο χρονικός ορίζοντας του μέσου ανθρώπου είναι πολύ μεγάλος.

Δίνουν στον εαυτό τους δεκαετίες για να πετύχουν τους στόχους τους, κάτι που τους δίνει χρόνια να χρονοτριβούν. Η νιότη τους έχει εξατμιστεί από τη στιγμή που είναι «έτοιμα».

Η νοοτροπία «τσακώθηκα και το κατάλαβα» μειώνει τα χρονοδιαγράμματα κατά 90%. Μια ερώτηση που μου αρέσει να κάνω στον εαυτό μου είναι, πώς μπορώ να πάρω αυτό που κάνει κάποιος σε 10 χρόνια και να το κάνω σε 6 μήνες;

Αυτή η ερώτηση σε αναγκάζει να πας πιο γρήγορα και να σπάσεις πράγματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούνται με ρυθμό σαλιγκαριού και δεν έχουν ποτέ αρκετή ορμή για να παραμείνουν σε κίνηση και να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση. Έτσι απογοητεύονται και τα παρατάνε.

Μπορείτε πιθανώς να κινηθείτε 30 φορές γρηγορότερα αν αφαιρέσετε όλα τα φανταστικά εμπόδια και απλώς τσακωθείτε και ανακαλύψετε τα προβλήματά σας αμέσως τώρα.

Κάνουμε αυτό το λάθος γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε χρόνο.

Όταν σε χτυπάει στο πρόσωπο ένας φόβος για τον καρκίνο, όπως έκανα εγώ, βγαίνεις από αυτό το «θα το κάνω μια μέρα». Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είσαι ζωντανός αύριο. Τι στο διάολο περιμένεις φίλε; Σιγά σιγά πεθαίνεις.

Μην κάνετε τον κύλινδρο highlight της ζωής σας αναβολή.

 
Η απλή φόρμουλα που κατάλαβα τυχαία

Λοιπόν τώρα πουλήθηκες. (Καλή δουλειά Timbo!)

Πρέπει να μαζέψουμε και να βρούμε τους στόχους μας αυτή τη στιγμή. Η φόρμουλα που χρησιμοποιώ τα τελευταία 10 χρόνια είναι να κάνω καθημερινά πειράματα. Γι’ αυτό αγαπώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί κάθε μικρή ανάρτηση είναι ένα μίνι πείραμα που μου δίνει δεδομένα και μου λέει αν βοηθάω τους ανθρώπους.

Αυτή η ανατροφοδότηση μου δίνει ό,τι χρειάζομαι για να πετύχω την αποστολή της ζωής μου να βοηθήσω τους ανθρώπους να γράφουν στο διαδίκτυο για να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες.

Δεν αρκεί όμως ο πειραματισμός.

Πολλοί άνθρωποι πειραματίζονται, αλλά είναι πολύ πεισματάρηδες (ή χαζοί) για να αλλάξουν τρόπους και να επαναλάβουν τα πειράματά τους για να μάθουν πραγματική σοφία. Έτσι μένουν κολλημένοι κάνοντας το ίδιο ανόητο πράγμα για πάρα πολύ καιρό και ζώντας τον ορισμό της παραφροσύνης.

Μίλησα με μια συγγραφέα τον περασμένο μήνα. Μετά από 10 χρόνια έχουν μόνο ~1000 συνδρομητές email. Πρότεινα ότι μπορεί να κάνουν κάτι λάθος – και ξεπήδησαν.

Μου είπαν τα πάντα για την «εμπειρία» τους, το πτυχίο μάρκετινγκ, τους πελάτες επωνυμίας, τους διάσημους εργοδότες για τους οποίους έχουν εργαστεί και μου υπενθύμισαν πώς το έκαναν περισσότερα χρόνια από εμένα.

Ο εσωτερικός μου διάλογος: Όλα αυτά είναι υπέροχα κυρία μου , αλλά έχετε χάλια αποτελέσματα και δεν μπορείτε να πληρώσετε λογαριασμούς.

Αρνήθηκε να επαναλάβει. Αρνήθηκε να θεωρήσει ότι ήταν γίγαντας και μάλλον έπρεπε να αλλάξει. Την άφησα λοιπόν να τρέξει πίσω στην άγρια ​​φύση και προχώρησα.

Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που αρνούνται να επαναλάβουν.

Τσακωθήτε και καταλάβετε ότι οι άνθρωποι σαν εμένα δεν αγαπούν τίποτα περισσότερο από το να είναι ο πιο ανόητος άνθρωπος στο δωμάτιο και να ανατινάζουν εντελώς την κοσμοθεωρία τους περίπου κάθε 12 μήνες.

Όταν προσκολλάστε πολύ σφιχτά σε αυτό που νομίζετε ότι γνωρίζετε, απορροφάτε τη ζωή από τις δυνατότητές σας και πιέζετε τα γεννητικά σας όργανα μέχρι να εκραγούν.

Μάντρα: δεν ξέρεις sh*t. Καλός. Τώρα έχετε άπειρες δυνατότητες.

 
Συμπέρασμα

Εάν παλέψετε και το καταλάβετε για 3-6 μήνες, θα έχετε αποτελέσματα που δεν θα μπορούσατε ποτέ να προβλέψετε. Αυτά τα αποτελέσματα θα συνδυαστούν και τελικά θα έχετε κάποια επιτυχία.

Η επιτυχία θα οδηγήσει σε περισσότερα χρήματα και αυτά τα μετρητά μπορούν να εξαγοράσουν τον χρόνο σας και να σας δώσουν προσωπική ελευθερία.

Αλλά για να κερδίσεις αυτήν την ελευθερία όπως εγώ, πρέπει να…

Κάντε αυτό που οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν.

Όλα όσα μόλις διαβάσατε είναι δύσκολα. Χρειάζεται χρόνος, αποφασιστικότητα, βασικές συνήθειες και αυτοματοποιημένα κίνητρα.

Οι κριτικοί θα σου πουν ότι είσαι ηλίθιος. Μπορεί να χάσεις μερικούς φίλους. Αλλά αν είστε αρκετά τολμηροί για να αναλάβετε δράση ενώ οι περισσότεροι πνίγονται στα βίντεο του Netflix και του απεριόριστου βρόχου TikTok, θα βιώσετε ένα επίπεδο ελευθερίας που οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Η επιλογή είναι δική σας.

Tim Denning

Πηγή: timdenning.substack.com

Σχετικά Άρθρα