Διάκριση της ομάδας “Πρόσχημα” στο Αλγέρι

Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

 

Συγχαρητήρια από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στους βραβευμένους συνεργάτες της

 

«Η πρόσφατη βράβευση της ομάδας “Πρόσχημα” στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι, εκτός από τη μεγάλη χαρά που μας προσφέρει, επισημαίνει έμπρακτα και το διαρκώς ανελισσόμενο και πολύ ελπιδοφόρο τοπίο του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, σε συνθήκες δύσκολες», σημειώνει ανακοίνωση της Δημοτικής Σχολής Χορού και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας , η οποία αναφέρει ότι:

 

«Στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι (18-23/11/2013),  συμμετείχαν ομάδες από Ιταλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Αυστρία, Τσεχία, Κίνα Αργεντινή, Αμερική, Ακτή του Ελεφαντοστού, Αίγυπτο, Συρία, Λίβανο, και Αλγερία  και η ομάδα “Πρόσχημα” κέρδισε το 2ο βραβείο με τη χορογραφία της Μαρίας Κολιοπούλου  «(πράξη) 21-mneme».

 

Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προκαλεί το θεατή να επαναφέρει στη μνήμη του εκείνη την κατάσταση του υποσυνείδητου όπου το μόνο καθήκον του είναι να κυνηγήσει τα όνειρά του, δίνοντας έτσι την υπόσχεση για ελπίδα.  Μία υπόσχεση που η ίδια η ομάδα κρατά με τον καλύτερο τρόπο.

 

Η χορογράφος Μαρία Κολιοπούλου με την ομάδα της “Πρόσχημα” έχει συμμετάσχει στο 8ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και έχει διδάξει στο ανοικτό εργαστήριό του “7+1”, με το Σύνδεσμο Χορού, στο 17ο το 2011.

 

Τη δε χορογραφία της ερμηνεύουν οι “δικές” μας  Ιωάννα Αποστόλου Καθηγήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, και Ιωάννα Παρασκευοπούλου που φοίτησε αλλά και δίδαξε στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας και η Ευγενία Σιγαλού. 

 

 

Η μουσική είναι του Γιάννη Ισιδώρου, τα κοστούμια του Αντώνη Βολανάκη, τα σκηνικά της Κωνστάντσιας Σαραφιανού, οι φωτισμοί του Θωμά Οικονομάκου.

 

Στο 5ο Φεστιβάλ το πρώτο βραβείο δόθηκε στην Κίνα και το τρίτο στη Μεγάλη Βρετανία και στην Αλγερία από κοινού. Ενώ η ελληνική ομάδα κέρδισε ήδη την πρόσκλησή της και για την επόμενη διοργάνωση.

 

Οφείλονται, λοιπόν, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και πολλές ευχές να συνεχίσουν με επιτυχία και αποφασιστικότητα το έργο τους σε αυτή την πατρίδα αλλά και στις σκηνές του κόσμου. »

Σχετικά Άρθρα