Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.

«H πρόληψη σώζει: Έλα… Άκουσε …Πρόλαβε» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που διοργανώνει η Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ. και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11:30, στο 10ο όροφο του Πύργου της Παιδαγωγικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Δρ. Γιώτα Σασοπούλου, Χειρουργός, Ειδικός Παθήσεων Μαστού, Πρόεδρος “ΕΛΠΙΔΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” – Οικογένεια ΑΧΕΠΑΝΣ, θα ενημερώσει το κοινό για τους τρόπους αυτοεξέτασης, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

«Ο μήνας Οκτώβριος, έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως “Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους” που είναι η πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου και η πιο συχνή απειλή για κάθε γυναίκα. Για το λόγο αυτό η Παιδαγωγική Σχολή, μια από τις Σχολές όπου φοιτά μεγάλο ποσοστό φοιτητριών, για τρίτη χρονιά, συνεχίζει τον κύκλο των εκδηλώσεων της για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του στήθους» υποστηρίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σχετικά Άρθρα