
Η Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Κλείνει τα σύνορά της- Σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας- Ο στρατός στους δρόμους -100 ο αριθμός των νεκρών μόνο από το Bataclan-Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας -Liberation: Σφαγές στο Παρίσι-H 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης
«Συγκλονισμένος» από τις επιθέσεις στο Παρίσι ο Ντέιβιντ Κάμερον, προσφέρει «βοήθεια». «Αλληλεγγύη» στη Γαλλία εκφράζει ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ
Για μια «προσπάθεια να κατατρομοκρατηθούν αθώοι πολίτες» κάνει λόγο ο πρόεδρος Ομπάμα αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Παρίσι
Ο Φρανσουά Ολάντ σε διάγγελμά του ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μία αντίστοιχη τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού. Πήρα την απόφαση να κλείσουν τα σύνορα. Είναι μία ακόμη τεράστια δοκιμασία. Ποιοι είναι αυτοί οι τρομοκράτες; Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις γαλλικές δυνάμεις. Ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Δημοκρατία.»
Πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις
Τουλάχιστον 60 είναι οι νεκροί από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν απόψε στο Παρίσι, ανέφερε η Γαλλική αστυνομία και το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκετοί πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο του Παρισιού και εκρήξεις στην περιοχή κοντά στο ποδοσφαιρικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων Γαλλίας Γερμανίας , βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τραυματισμούς.
Επιπλέον, όπως ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο θέατρο Bataclan βρίσκεται σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 100 όμηροι.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών “για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης” ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πρώτες δηλώσεις
E.Mειμαράκης: «Θλίψη και οργή είναι το μόνο που νιώθω. Η επίθεση αυτή δεν είναι μόνο ενάντια στο γαλλικό λαό αλλά ενάντια στη δημοκρατία και στην ελευθερία»
Τα βαθιά συλλυπητήριά του για τις οικογένειες των θυμάτων και την στήριξή του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον γαλλικό λαό, εξέφρασε ο Αλ. Τσίπρας, σε μήνυμα του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ
Α.Τζιτζικώστας: «Η επίθεση στο Παρίσι είναι επίθεση κατά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, κατά της ίδιας της Ανθρωπότητας. Οι σκέψεις μας στους Γάλλους»
To τηλέφωνο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι είναι το (+33) 1 4723 7228 για πληροφορίες.Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου και στήριξη στον Ολάντ και στον γαλλικό λαό.
«Mαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», γράφει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ρέντσι.
Συγκλονισμένη” από τις “προφανώς τρομοκρατικές” επιθέσεις στο Παρίσι δήλωσε η Α. Μέρκελ
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι-«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός είναι συγκλονισμένος από τις άνανδρες πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, προ ολίγου, στο Παρίσι. Οι επιθέσεις αυτές δεν είναι επιθέσεις μόνο κατά της Γαλλίας, είναι επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της δημοκρατίας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στη Γαλλική Κυβέρνηση και στο φίλο γαλλικό λαό. Η Ελλάδα θα είναι πάντα στο πλευρό του».
100 ο αριθμός των νεκρών μόνο από το Bataclan σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Κλειστά όλα τα αεροδρόμια-Τα φώτα στον Πύργο του Άιφελ έσβησαν πριν λίγο σε μια συμβολική κίνηση- Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας
Reuters: Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ακυρώσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο του G20
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος (Χαλιφάτο) ανέλαβε την ευθύνη και απειλεί Λονδίνο και Ρώμη ως επόμενους στόχους.
Το Βέλγιο έκλεισε τα σύνορά του-Πιθανό κλείσιμο και των Γερμανικών συνόρων.
140 οι νεκροί από όλα τα σημεία επιθέσεων.
Πληροφορίες: Διεθνή πρακτορεία- ΑΠΕ
Ανανέωση είδησης 2:38