Η Διακήρυξη της Αθήνας προάγει το Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι ο πρωθυπουργός ανέφερε  πως συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, ενώ υπογραμμίστηκαν τα αμοιβαία οφέλη που προκύπτουν από την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Αιγύπτου.

 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανέφερε ότι τριμερής συμβολίζει την ακλόνητη δέσμευσή μας για την κοινή συνεργασία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του για τα πρακτικά βήματα που αποφασίστηκαν. Ανέφερε επίσης την στήριξη της Αιγύπτου στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού στην βάση της ενότητας του νησιού και βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Απόλυτα επιτυχή χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι η Διακήρυξη της Αθήνας προάγει το Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «Κύπρος και Ελλάδα αποφασίσαμε να στηρίζουμε τα ζητήματα που προωθούν τις σχέσεις ΕΕ και Αιγύπτου».  Επίσης, σημείωσε ότι η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για την συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή. «Η συνεργασία μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Οι ενεργειακές πηγές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες όλων», τόνισε.ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα