Η κλιματική μετανάστευση αυξάνεται

Το Συμβούλιο Μετανάστευσης για το Κλίμα ετοιμάζεται να λάβει μια σειρά από δραστικά βήματα για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης πρόκλησης της κλιματικής κινητικότητας .

Γιατί έχει σημασία: Η κλιματική αλλαγή εξαπολύει μια σειρά από καταστροφές αναγκάζοντας τους ανθρώπους να μετεγκατασταθούν, συχνά σε αγχωτικές και επικίνδυνες συνθήκες.

Μεγέθυνση: Ξεκίνησε από το Emerson Collective στο πλαίσιο των εργασιών του για την κλιματική μετανάστευση, το ίδιο το Συμβούλιο περιλαμβάνει πολιτικές προσωπικότητες, ειδικούς σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαίου, διεθνούς βοήθειας και πολλά άλλα.

  • Η νέα έκθεση, που δόθηκε πρώτα στο acom, περιγράφει λεπτομερώς την ανάγκη μετριασμού των εκπομπών, καθώς και τρόπους για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που μένουν σε μέρη που πλήττονται από καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα και να «επεκτείνουν και να διαφοροποιήσουν» τις οδούς μετανάστευσης.
  • Περιλαμβάνει συστάσεις όπως η δημιουργία εταιρικών σχέσεων με τις κυβερνήσεις για την υποστήριξη όσων παραμένουν σε περιοχές που πλήττονται από κλιματικές καταστροφές.
  • Προτείνει επίσης τη βελτίωση των επιλογών εκκένωσης και μετεγκατάστασης ενόψει καταστροφών αργής ή ξαφνικής έναρξης.

Τι λένε: Η πρόβλεψη της κλιματικής μετανάστευσης, η τοποθέτηση αριθμών σε αυτήν και ένα χρονοδιάγραμμα, είναι δελεαστικό αλλά αδύνατο, είπε σε συνέντευξή της η Shana Tabak της Emerson Collective, η οποία διευθύνει το μεταναστευτικό έργο της Collective.

  • «Δεν υπάρχει τρόπος να μπορέσουμε πραγματικά να προβλέψουμε πώς ένα συγκεκριμένο άτομο στη συγκεκριμένη περίστασή του θα επιλέξει ή δεν θα επιλέξει να κινηθεί στο πλαίσιο του τρόπου με τον οποίο το κλίμα αναδιαμορφώνει τη ζωή του», είπε.

Η ουσία: Πέρα από τις πολυπλοκότητες, ο Tabak τόνισε ότι είναι σαφές ότι η κλιματική μετανάστευση αυξάνεται και χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά για τη διαχείρισή της.

 
–  Κίνδυνος θερμότητας-Αριθμός ημέρας: πάνω από 70%

Πάνω από το 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού εκτίθεται σε υπερβολική ζέστη τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο — αριθμός που θα αυξάνεται καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες θερμοκρασίες, δήλωσε χθες μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υπολόγισε ότι οι εργαζόμενοι υφίστανται 22,85 εκατομμύρια επαγγελματικούς τραυματισμούς και 18.970 θανάτους λόγω της υπερβολικής ζέστης κάθε χρόνο.

Περισσότερα εδώ

Σχετικά Άρθρα