
Η παγίδα του πολιτικο-οικονομικού λαϊκισμού
Ο πολιτικός και οικονομικός λαϊκισμός τροφοδοτεί την πολιτική αβεβαιότητα και απομακρύνει την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου και τις προκλήσεις που οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία.
Η απομάκρυνση από τις απλουστευτικές πολιτικές εξηγήσεις είναι ένα πρώτο βήμα-η έλλειψη απαντήσεων και η συνεχής τροφοδότηση διχαστικού κλίματος με κυβερνητική καθοδήγηση, έχουν αθροιστικά οδηγήσει σε ωρίμανση της ελληνικής κοινωνίας. Ζητάει απαντήσεις λόγω των θυσιών που έχει καταβάλλει. Οι απαντήσεις δεν επαρκούν, είναι ορατό το έλλειμμα σχεδίου σε βασικά πεδία, οι ανάγκες ομαλότητας και συνειδητής μακροπρόθεσμης κυβερνητικής εργασίας απουσιάζουν. Η ωριμότητα μπορεί να εξελιχθεί σε βιαιότητα εάν εξακολουθήσει να τρέφετε με αυταπάτες
Η συνεπαγόμενη πολιτική κακοποίηση των πολιτών που ασκεί επί 3 χρόνια το πείραμα της κυβερνητικής συνεργασίας δεν συνάδει με το κύμα αλλαγών και εργασίας που πρέπει ταχύτατα να υλοποιηθεί.
Οι ερωτήσεις των πολιτών πληθαίνουν και οι απαντήσεις είναι για θέματα άλλα. Τριτεύοντα, αποπροσανατολιστικά θέματα και ιδεοληψίες της δεκαετίας του ‘40.
Ο πολιτικός και οικονομικός λαϊκισμός, ο σκοταδισμός ιδεών και η καθεστωτική αντίληψη δεν απαντούν στα ερωτήματα κοινωνίας και οικονομίας. 3 χρόνια συνειδητής παραπλάνησης και αποκρουστικών λεκτικών πολιτικών-κομματικών σκουπιδιών είναι αρκετά-και κόστισαν πολλά. Αθροιστικά με ότι είχε προηγηθεί από την έναρξη της κρίσης, η υπομονή όλων είναι απαραίτητο να εμπλουτισθεί με μια αναζωογονητική δυναμική με σύμμαχο την σοβαρότητα ενός εθνικού σχεδίου. Η αίσθηση της ασφαλούς προοπτικής στην οικοδόμηση ενός στέρεου αύριο, με κοινωνική πρόνοια για το σήμερα και τις πολλαπλές κοινωνικές ανάγκες, είναι εθνική ανάγκη υψηλής προτεραιότητας.
Π.Τσακιρίδης
Myway press.gr