Η πολιτική απελπισία είναι επικίνδυνη

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού ελλείψει άλλων θεμάτων αρμοδιότητος του, αποφασίζει να παραδώσει μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και αερολογίας περί της αξίας των διδακτορικών.

 
Ο αρμόδιος (υποτίθεται) επι των επενδύσεων υπουργός, βαπτίζει ως μεγάλη επιτυχία, την φιλόδοξη διαπραγμάτευση ενός επιχειρηματία «για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων της Πίτσος», ενώ η ουσία είναι σύμφωνα με τον επιχειρηματία ότι αφορά  «αγορά μέρους του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου» και για επένδυση που θα έχει ως  στόχο της «δύο γραμμές παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών» υπό την ταυτότητα  της Πυραμίς στο υπό μεταφορά εργοστάσιο. Προφανώς  οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για το παλαιό  πολιτικό σκάνδαλο διαχείρισης της ΠΙΤΣΟΣ δεν πρόκειται να διερευνηθούν από κανέναν στην Ελλάδα της κρίσης. Η αποχώρηση της Πίτσος από την Ελλάδα είναι ευθύνη και των δυο κομμάτων και  η  μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της  δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση-ωραίο σύντομο ανέκδοτο για να γελάνε οι Γερμανοί φίλοι μας… και μια διδακτική ιστορία πως μπορείς να κοροϊδεύεις μεγαλοπρεπώς ένα κράτος που διψάει για επενδύσεις.

Δεν αξίζει να δαπανήσουμε περισσότερο χώρο για να αναδείξουμε παρόμοιες άλλες παρακμιακές περιπτώσεις. Μια μικρή αλλά σημαντική υπενθύμιση: Η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της πατρίδας μας μπορεί να αποτελεί όραμα πολλών επιχειρηματιών αλλά η βοήθεια δεν μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση συμβολής ενός υπουργού, αλλά κεντρική στρατηγική ενός εθνικού σχεδίου, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια πολιτικής απελπισίας.  Και η απελπισία είναι επικίνδυνη για την χώρα. Και τις προοπτικές της πρωτίστως.

my way press.gr

Σχετικά Άρθρα