Η Τουρκία δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τολμάει

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Εξαγωγέων Τουρκίας, κ. Mehmet Büyükekşi,στην εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ ενώ μέχρι το 2023 σκοπεύει να φτάσει τα 2 δισεκ. $ σε εξαγωγές πολιτιστικών προϊόντων. Οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και στα ευρωπαϊκά κράτη του νότου. Οι εξαγωγές τουρκικών σειρών αξίας 10.000$ το 2004 εκτινάχθηκαν στα 200 εκ $ το 2012. Πηγή: Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Ελλάδος, Πρεσβεία Ελλάδος, Άγκυρα

 

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τολμάει

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καιρών αποφάσισε να προβεί σε ένα ρηξικέλευθο τόλμημα. Να ιδρύσει εκδοτικό οίκο που θα εκδίδει βιβλία, τόσο σε έντυπη, αλλά και σε ψηφιακή μορφή, που θα αφορούν τις τέχνες γενικά, και το σενάριο ειδικότερα.

Σκοπός αυτών των εκδόσεων, με χαμηλό κόστος, είναι να συσταθεί μια βιβλιοθήκη σεναρίων και συγγραμμάτων για το σενάριο και το οπτικοακουστικό έργο γενικότερα, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό, που θα φανεί χρήσιμο αφ’ ενός σε κάθε μελετητή της σύγχρονης ιστορίας του οπτικοακουστικού χώρου αφ’ ετέρου σε οιονδήποτε παραγωγό, τηλεοπτικό σταθμό, θιασάρχη ή ιδιώτη που ευρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης σεναρίων, θεατρικών έργων, ακόμα και διηγημάτων με σκοπό τη μεταφορά τους στη μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό της ένωσης: «Ευελπιστούμε ότι μέχρι το πέρας του φθινοπώρου θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις πρώτες μας εκδόσεις καθώς δεχόμαστε καθημερινά αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Οι εκδοτικές σειρές θα είναι, κατ’ αρχάς, τρεις. Μια εκδοτική σειρά έργων που αφορούν τον οπτικοακουστικό χώρο, όπου ο καθένας έναντι κάποιου χαμηλού κόστους θα μπορεί να εκδίδει το σενάριο του η όποιο άλλο έργο, που άπτεται της κινηματογραφικής τέχνης, μια δεύτερη σειρά που αφορά συγγράμματα των μελών της Ε.Σ.Ε. όπως θεατρικά έργα, ποιήματα, διηγήματα κ.ά., και τέλος μια σειρά που θα αφορά πάσης φύσεως φιλολογικά και μη κείμενα.»

Όλα τα έργα θα διατίθενται από συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία.

Σχετικά Άρθρα