Η δραστήρια ομάδα «Ναυτίλοι της HELMEPA» του Γενικού Λυκείου Καρύστου κατασκευάζουν υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα. Μέρος του προγράμματος ρομποτικής Sea Perch του ΜΙΤ.

• Η HELMEPA κοντά σε μαθητές, εθελοντές «Ναυτίλους» στην Κάρυστο

 

Την περιβαλλοντική ομάδα του Γενικού Λυκείου της Καρύστου, ενημέρωσε στέλεχος της HELMEPA, χθες Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013, για το θαλάσσιο περιβάλλον, τις απειλές που δέχεται και τις προκλήσεις σχετικά με την προστασία του. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της HELMEPA:

 

 

 

 

 

«Οι 40 μαθητές, που είναι και εθελοντές «Ναυτίλοι της HELMEPA», έχουν αναλάβει ένα πρωτότυπο εγχείρημα, την κατασκευή υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου οχήματος!

 

 

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του προγράμματος ρομποτικής Sea Perch του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και έφτασε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Δια-δραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να φέρει τους μαθητές της Β’θμιας Εκπαίδευσης πιο κοντά στις θαλάσσιες επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.

 

 

Συγχαίρουμε τις δύο Εκπαιδευτικούς της περιβαλλοντικής ομάδας που μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους στα παιδιά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε στους «Ναυτίλους» μια τέτοια δραστήρια ομάδα, πολλά υποσχόμενη και με υψηλή περιβαλλοντική συνείδηση.

 

 

Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!»

 

 

www.mywaypress.gr

 

Σχετικά Άρθρα