
Κ. Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. χρειάζεται πολιτική δημιουργικής ανανέωσης
Α. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας έχει μίσος και κόμπλεξ για τον ιδιωτικό τομέα
Την ανάγκη μιας πολιτικής δημιουργικής ανανέωσης που θα καταστήσει ξανά τη ΝΔ από συρρικνωμένο, όπως είπε, κόμμα σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, επισήμανε απόψε από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας του νοιώθει και πάντα πράττει σαν να είναι ο πέμπτος βουλευτής Χανίων.
O υποψήφιος επισήμανε την ανάγκη διεύρυνσης της Ν.Δ. με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια πολιτική δημιουργικής ανανέωσης, να μπολιάσουμε τη Ν.Δ. με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, να μπορέσουμε να την ξανακάνουμε από συρρικνωμένο κόμμα, μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Να μπορέσουμε να αντιπαρατεθούμε υπεύθυνα με το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα στη Βουλή, να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές, γιατί μόνο η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη μπορεί να δώσει σήμερα λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας».
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιαναπτυξιακή λογική, ενώ αναφερόμενος στην Κρήτη τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που, όπως είπε, θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει το νησί.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να υλοποιηθούν στο νησί είναι ο βόρειος οδικός άξονας, το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου και ένας περιφερειακός χωροταξικός σχεδιασμός που θα βασίζεται σε δράσεις που θα προστατεύουν το περιβάλλον.
Α. Γεωργιάδης: Ο κ. Τσίπρας έχει μίσος και κόμπλεξ για τον ιδιωτικό τομέα
Την πρόθεσή του να συγκρουστεί ιδεολογικά με την Αριστερά εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι αυτό που τον διαφοροποιεί από τους συνυποψήφιους του είναι ότι δεν φοβάται την Αριστερά.
Υποστήριξε μάλιστα πως ο κ. Τσίπρας είναι «άκρα αριστερά», εξηγώντας ότι «αριστερά θα πει φόρους, κεντρικός σχεδιασμός οικονομίας. Μίσος για τον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Τσίπρας βγάζει όλο του το μίσος και κόμπλεξ για τον ιδιωτικό τομέα ως πρωθυπουργός της χώρας. ‘Αρα μια χαρά Αριστερός είναι. Απλά στην Ελλάδα νομίζουμε ότι το να είσαι Αριστερός είναι κάτι καλό και μας ξενίζει αυτό, ενώ σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο το να είσαι Αριστερός είναι κακό».
Ο κ. Γεωργιάδης που πραγματοποιεί από χθες περιοδεία στην Πελοπόννησο, δήλωσε τη χαρά του γιατί βρέθηκε στην Τρίπολη, «την ιστορική μας πρωτεύουσα», όπως είπε και προσέθεσε ότι για τον ίδιο, είναι μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, αλλά το ευχαριστιέται. Κάλεσε δε τους νεοδημοκράτες, να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές, «γιατί με μεγάλη συμμετοχή θα βγει πιο ισχυρή η ΝΔ».
Υπογράμμισε πως όποιος κι αν εκλεγεί πρόεδρος στο κόμμα, η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τους αγρότες. Μάλιστα σημείωσε ότι η τρόικα είχε κλείσει το κεφάλαιο των αγροτών με το φόρο στο 13% και δεν υπήρχε συζήτηση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις ενέργειες της κυβέρνησης Συριζα -ΑΝΕΛ.
Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «οι φόροι είναι του κ. Τσίπρα και όχι της Ευρώπης», και είπε πως εκείνο που πρέπει να κάνουμε ως χώρα, «είναι να πάμε στην Ευρώπη και να πούμε ότι δεν θέλουμε φόρους. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, θέλουμε αποκρατικοποιήσεις, θέλουμε αλλαγή οργάνωσης του κράτους, θέλουμε μείωση κρατικών δαπανών. Όχι μόνο θα το δεχτεί η τρόικα, αλλά θα μας επιβραβεύσει κιόλας». Πηγή: ΑΜΠΕ