Λουκάς Παπαδήμος: Η Ευρωζώνη βρίσκεται σε σημείο καμπής

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε σημείο καμπής και ότι η επιδίωξη βιώσιμης ανάπτυξης θα αποτελέσει πρόκληση  για τα κράτη μέλη της ΕΕ, εξέφρασε πριν λίγο ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας σε συνέδριο που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα «Η τραπεζική ένωση, η νομισματική πολιτική και η οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Παπαδήμος υποστήριξε ότι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας, η εγκαθίδρυση μιας γνήσιας τραπεζικής ένωσης και η προώθηση της χρηματοοικονομικής ολοκλήρωσης αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για την Ευρωζώνη. Επίσης ανέφερε πως η επιδίωξη βιώσιμης ανάπτυξης στη  ζώνη του ευρώ, δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι η επίτευξή της απαιτεί συντονισμένες ενέργειες.

Η εκδήλωση διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω της διαμαρτυρίας ομολογιούχων που παρευρισκόταν στο χώρο του συνεδρίου και τους οποίους ο κ. Παπαδήμος δεσμεύθηκε να συναντήσει λίγο αργότερα.

 

Σχετικά Άρθρα