Μανουέλ Βαλς: «οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται»

• Βαλς και Ρέντσι έτοιμοι να βοηθήσουν για να βρεθεί κοινός τόπος ΕΕ-Ελλάδας

H Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, λίγο πριν από την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν.

«Είναι (…) ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών» υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

«Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση» τόνισε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης.

«Η ιταλική κυβέρνηση αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ρώμη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.

«Θεωρούμε ότι η αλλαγή που επιτελέσθηκε στην Αθήνα είναι ιδιαίτερα σημαντική, και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε, με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια, τα αιτήματα και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Γκότζι.

«Θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι απλώς και μόνο μια δημοκρατική παρένθεση. Μία χώρα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί την γραμμή που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνησή της. Είναι σαφές ότι γνωρίζουμε την αξία των εκλογών, και για τον λόγο αυτό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα να δούμε τι θα προτείνουν, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις ελληνοευρωπαϊκές σχέσεις, αλλά και στα πλαίσια της νέας, μεγάλης διαδικασίας, για την πολιτική διακυβέρνηση του Ευρώ»,πρόσθεσε ο Ιταλός υφυπουργός, παρά την προεδρία της κυβέρνησης.

«Θεωρώ ότι οι συναντήσεις που θα έχουν στην Ρώμη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, για όλους αυτούς τους λόγους θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές και σας διαβεβαιώνω ότι η στάση της ιταλικής κυβέρνησης θα είναι εποικοδομητική», δήλωσε, επίσης, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Σάντρο Γκότζι.

Σχετικά Άρθρα