Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Διαγωνισμού OLIVE CHALLENGE

Με 40 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE. Τον Διαγωνισμό διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

 
Οι 15, εκ των 40 προτάσεων, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιτροπή Αξιολόγησης, προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, το DEMO DAY, κατά τη διάρκεια του οποίου τα Μέλη του ADVISORY COMMITTE και το κοινό, θα επιλέξουν, μέσω ψηφοφορίας, τις ομάδες οι οποίες θα περάσουν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, την 6μηνη Επώαση. Το DEMO DAY θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 09:30πμ, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FoodExpo. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι 15 προτάσεις οι οποίες προκρίθηκαν αφορούν στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων στον ελαιοκομικό τομέα, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργειών και ενδοτομεακής συνεργασίας.

Χορηγοί και Υποστηρικτές της εκδήλωσης:

Χορηγοί: Άλτις, Olympian Green, GS1 Association Greece, Protergia, foodExpo

Υποστηρικτής: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου, Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων, Aephoria.net, Perrotis College Κέντρο Ελιάς Κρίνος, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, ALBA Graduate Business School, New York College

Σχετικά Άρθρα