
Ο πληροφοριοδότης ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η νέα προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου
Ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά αποκαλύπτει την καθεστωτική νοοτροπία του και ξεδιπλώνει τις αποκρουστικές μεθοδεύσεις του χάριν της διατήρησης του στην εξουσία. Ενδεικτικές είναι οι αναφορές του ηλεκτρονικού τύπου για τα όσα έγιναν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αλλά και η επιστολή ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κατέδιδε ονομαστικά τους βουλευτές που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Την προσπάθειά του να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, θρησκόληπτοι, φανατικοί, σκληροπυρηνικοί και νεοφιλελεύθεροι αποκαλύπτει το πλήρες σημείωμα που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε σε άλλους ευρωβουλευτές στις 23 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Το protothema.gr παρουσιάζει ολόκληρο το σημείωμα που ο κ. Παπαδημούλης έστειλε σε ομάδα προοδευτικών ευρωβουλευτών οι οποίοι αποτελούν το λεγόμενο «Progressive Caucus».
Αξιοποιώντας μια λογική που καταγγέλθηκε σαν φασιστική, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαριθμεί τους βουλευτές που τόλμησαν να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο. Όχι, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει «ιδού οι ένοχοι» στο τρισέλιδο σημείωμα με το οποίο αποκαλύπτει στους προοδευτικούς ευρωβουλευτές με τους οποίους συνομιλεί τους… σκευωρούς που αντιδρούν στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Φυσικά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν ανεύθυνο και οπορτουνιστή, ενώ μεταφέρει στους ευρωβουλευτές του «Progressive Caucus» «ξεκάθαρη» υποτίθεται δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν…
το πλήρες σημείωμα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη
Φίμωτρο στην αλήθεια από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
Σε μεθοδεύσεις και άγαρμπους τακτικισμούς κατέφυγε για μια ακόμα φορά η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου με την στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προκειμένου να αποκρούσει για μια ακόμα φορά το αίτημα της αντιπολίτευσης για διερεύνηση της υπόθεσης πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. σύμφωνα με δημοσιευμα από το protothema.gr.
Όπως σημειώνει: Η κυρία Χριστοδουλοπούλου αφού εξάντλησε κάθε κοινοβουλευτικό τερτίπι προκειμένου να αποφύγει την κλήση για ακρόαση του Πάνου Καμμένου έσπευσε σήμερα να υποστηρίξει πως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι αρμόδια για τα ζητήματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Υπενθυμίζεται πως την πρώτη φορά, όταν η υπόθεση της πώλησης βλημάτων ταλάνιζε την κοινή γνώμη, η πρόεδρος «ακύρωσε» το σχετικό αίτημα της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι δεν έχει συνταχθεί με τον ορθό τρόπο. Όταν η αντιπολίτευση επανέφερε γραπτώς το αίτημα για κλήση σε ακρόαση όλων των εμπλεκομένων η κυρία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε πως η υπόθεση αφορά πώληση υλικού και όχι αγορά και άρα δεν εντάσσεται στον περι προμηθειών νόμο. Όταν δε, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής διέψευσε την πρόεδρο, εξηγώντας ότι ο νόμος για τις προμήθειες περιλαμβάνει και αγορές και πωλήσεις, η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατέφυγε στο επιχείρημα της αναρμοδιότητας της επιτροπής να ερευνά υποθέσεις του υπουργείου αμύνης.
«Στον βωμό της σκοπιμότητας να προστατευτεί ο κ. Καμμένος μην καταστρέφετε την θεσμική οργάνωση του κράτους δικαίου. Βάλτε τα στήθη σας και προστατέψτε τον κ. Καμμένο αλλά μην εξευτελίζετε τους Θεσμούς» ανέφερε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να εξηγήσει πως αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα της μειοψηφίας (2/5) να καθορίζει το περιεχόμενο συνεδριάσεων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Επίσης, εξήγησε πως «η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας λειτουργεί 25 χρόνια και τώρα θα μας πει το επιστημονικό συμβούλιο ποιες είναι οι αρμοδιότητές μας. Αυτό είναι εκθεμελίωση της επιτροπής. Αν δεν σας αρέσουν οι αρμοδιότητες της επιτροπής πηγαίνετε στην Ολομέλεια να τις αλλάξετε. Αποχωρώ καταγγέλλοντας την στάση σας. Επισημαίνω ότι έχετε ναρκοθετήσει την λειτουργία ενός θεμελιώδους θεσμού. Θα σας βαραίνει και θα σας βαραίνει πολύ περισσότερο στο μέλλον μετά τις εκλογές».
«Δεν πειράζει» απάντησε η κυρία Χριστοδουλοπούλου για να επανέλθει ο κ. Βενιζέλος λέγοντας «δεν τα λέω σε εσάς. Δεν ματαιοπονώ».
«Αν η επιτροπή μας είναι αναρμόδια τότε γιατί κάνατε το πρώτο ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο για τις προμήθειες» ρώτησε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ). «Τι να κάνουμε τώρα το καταλάβαμε» είπε η πρόεδρος με τον κ. Αθανασίου να καταγγέλλει πραξικόπημα.
ΝΔ: αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;
«Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία,σχετικά με τη συγκάλυψη του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με τρόπο σκανδαλώδη συνεχίζεται πλέον η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στη συζήτηση που έγινε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το αυτονόητο αίτημά της για την κλήση όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων του κ. Πάνου Καμμένου, αλλά και του μεσάζοντα και καταδικασμένου για λαθρεμπόριο, Βασίλη Παπαδόπουλου.
Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ωστόσο, εφηύραν ξαφνικά ένα νέο επιχείρημα μήπως και αποφύγουν την κλήση των εμπλεκομένων, ισχυριζόμενοι τάχα ότι η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του θέματος. Το επιχείρημα αυτό από μόνο του εκθέτει τα πραγματικά κίνητρα των βουλευτών της πλειοψηφίας, και της Προέδρου της επιτροπής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, καθώς υπενθυμίζεται ότι με τρόπο τελείως προσχηματικό, και σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής οι ίδιοι βουλευτές είχαν επικαλεστεί διαδικαστικά ζητήματα για να απορρίψουν την αίτηση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε μάλιστα είχαν ζητήσει τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο όμως τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή της δυνατότητας κλήσης των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.
«Έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία. Κάνουν ό,τι μπορούν εναντίον του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να μην ασκηθούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Είναι ντροπή αυτό το οποίο κάνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε σήμερα ο βουλευτής Αττικής και μέλος της Επιτροπής, κ. Μάκης Βορίδης.
Η Κυβέρνηση θα πρέπει τελικά να απαντήσει σε κάτι πολύ απλό: αν όντως πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο γιατί οι βουλευτές της κάνουν ό,τι μπορούν για να μην διερευνηθεί η υπόθεση;