Ο ΣΕΒΤ προκήρυξε για 6η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2016

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ) προκήρυξε για 6η συνεχή χρονιά τον Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016.

 
Ο διαγωνισμός, που έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους νέους Έλληνες φοιτητές που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων ενώ, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα αποτελώντας –τελικά- φυτώριο ιδεών για τη Βιομηχανία.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ECOTROPHELIA θα πρέπει να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τροφίμων ή ποτών), τα οποία θα παρουσιάζουν οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας ενώ, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι η ύπαρξη ενός τελικού προϊόντος, που δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά, και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή.

Στον Εθνικό Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί)  των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, ενώ η διοργάνωση δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν προϊόντα τα οποία θα έχουν προκύψει από τη συνεργασία τους με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα. Επιπλέον, επιτρέπεται οι ομάδες να είναι μικτές, να αποτελούνται δηλαδή από φοιτητές όλων των βαθμίδων, και να καθοδηγούνται από έναν επιβλέποντα.

Οι νικητές του Εθνικού Διαγωνισμού θα συμμετάσχουν σε δεύτερη φάση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών “SIAL” στo Παρίσι, στις 16-20 Οκτωβρίου 2016. Εκεί θα διαγωνιστούν όλες οι νικήτριες ομάδες που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.

 
Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:

  • Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016: αποστολή Τεχνικού Φακέλου με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία
  • Δευτέρα 30 Μαΐου 2016: αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου
  • Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016: Τελετή Απονομής Βραβείων

 

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το site του ΣΕΒΤ. (www.sevt.gr).

INFO

Λίγα λόγια για τον ΣΕΒΤ

Ο ΣΕΒΤ,  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 27,7% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.300 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 26% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 7,2 δις. €.

Το μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊόντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,2 δις. €.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα