Ο ΣΕΒ αντιστέκεται στην διάβρωση των ευρωεκλογών από την κομματική τύφλωση

Η τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία του ΣΕΒ όπως παρουσιάσθηκε  στην χθεσινή συνέντευξη τύπου ενόψει των προσεχών εκλογών για την ανάδειξη των Ελλήνων εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και την οποία παραχώρησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο Αντιπρόεδρος  Ευάγγελος Μυτιληναίος, είναι πολλαπλά  χρήσιμη για τους πολίτες. Απέναντι στην διάβρωση των ευρωεκλογών από την κομματική τύφλωση, τα δεδομένα  που παρουσίασε ο ΣΕΒ οφείλουν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για λήψη αποφάσεων στην επιλογή των εκλογών. Επιλογή με άμεση επίπτωση στο μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Η επισήμανση του Συνδέσμου ότι η συμμετοχή όλων μας στις Ευρωεκλογές είναι σημαντική, αποσκοπεί στην συνειδητοποίηση ότι η αδράνεια και η παραίτηση ενόψει των εκλογών θα αθροισθεί στην γενικευμένη απόρριψη ορθολογικών αποφάσεων και την γιγάντωση της  θολής εικόνας που έχει προηγηθεί τα τελευταία χρόνια.

 
Ο ΣΕΒ επεσήμανε ότι:

-Στις 26 Μαΐου, για την Ελλάδα κρίνεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής και επιρροής επί των κρίσιμων αποφάσεων που λαμβάνονται στην Ευρώπη σε σχεδόν καθημερινή βάση

-Οι αντιπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθούν να υποστηρίξουν τις καίριες προτεραιότητες της παραγωγικής βάσης της χώρας, των εργαζομένων και όλων των πολιτών

– Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συννομοθετεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι αποφάσεις του μας επηρεάζουν όλους

-Η ερχόμενη 5ετία είναι κρίσιμη για την ενωμένη Ευρώπη και τη θέση της στον κόσμο, γιατί θα θέσει τις βάσεις για πολλές από τις μακρόπνοες πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

-Μόνο την τελευταία 5ετία, το ΕΚ αποφάσισε για πάνω από 600 προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το 80% των αποφάσεών του έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους νόμους του Ελληνικού κράτους.
– Η ΕΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά παγκοσμίως, με ΑΕΠ που ξεπερνάει τα €15 τρισ., ενώ το Ευρώ είναι το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο

-Είναι πρωτοπόρος στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τρίτες χώρες

– Παρά την κρίση και τις προκλήσεις που μας κληροδότησε, η Ευρώπη παραμένει παγκόσμιος πρωταθλητής στις κοινωνικές δαπάνες, ενώ είναι η ήπειρος με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως.

Tο 80% των θέσεων εργασίας στην ΕΕ είναι στον ιδιωτικό τομέα. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επενδύουν, δημιουργούν δουλειές και μεγεθύνουν την οικονομία, αξιοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τα σημαντικά πλαίσια στήριξης και χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ.

-Το 2016, οι επιχειρήσεις επένδυσαν πάνω από €200 δισ. για Έρευνα και Καινοτομία, €50 δισ. για επαγγελματική κατάρτιση, ενώ κατέβαλαν πάνω από €2 τρισ. σε φόρους.

Η επίθεση φθοράς κατά της Ευρώπης, που συστηματικά η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε και συνεχίζει, δεν πρέπει να παρασύρει τους πολίτες σε μια ισοπεδωτική αντίληψη που απαξιώνει τα οφέλη. Η κριτική που ασκείτε σε γραφειοκρατικές δομές και τα αργά αντανακλαστικά  των οργάνων, δεν αποτελεί απόρριψη της Ευρώπης αλλά κριτική ωφέλιμη που διορθώνει και επηρεάζει υπέρ των πολιτών και των επιχειρήσεων τις αποφάσεις. Ο ΣΕΒ σε μια κίνηση εγρήγορσης , με καθαρή επιχειρηματολογία παρέχει το κίνητρο για κινητοποίηση των ενεργών πολιτών. Η επιτακτική ανάγκη ψύχραιμης σκέψης, η  απόφαση ενεργούς συμμετοχής, η εστίαση στα οφέλη είναι αξίες που μπορούν να  προσθέσουν στον προβληματισμό των πολιτών. Ο σοβαρός κίνδυνος μιας συναισθηματικής απόφασης και ο παρορμητισμός  δεν αποτελούν στοιχεία ωφέλιμα για το συμφέρον όλων.

Π. Τσακιρίδης

mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα