Πρόγραμμα χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας
Ευθύμιος Γκαϊτατζής: «Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών αγοραστές και προμηθευτές επιτυγχάνουν έναν κοινό στόχο τους, την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης (Working Capital), χρηματοδοτώντας έξυπνα και με χαμηλό κόστος τις συναλλαγές τους»
Πρόγραμμα χρηματοδότησης της εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain finance) λάνσαρε η Aztec Money, μέσω της καινοτόμας – ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Μάιο στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας -με προαγορές τιμολογίων- ρευστότητα στις επιχειρήσεις.
Η Aztec Money, με τη νέα υπηρεσία της, απευθύνεται στους αγοραστές προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποδεικνύουν συγκεκριμένους προμηθευτές ή συγκεκριμένη ομάδα προμηθευτών τους, που θα μπορούν να αποστέλλουν τα τιμολόγιά τους απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό την πώλησή τους.
Με τον τρόπο αυτό προμηθευτές και αγοραστές εξασφαλίζουν ταχύτερους χρόνους συναλλαγών και, άρα, μεγαλύτερη ρευστότητα (cash flow), καθώς και ευνοϊκότερους όρους προ-αγοράς των τιμολογίων.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία και με βάση την πιστοληπτική ικανότητά του, ο αγοραστής εγγυάται τη χρηματοδότηση των προμηθευτών του (είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό), πετυχαίνοντας, πέραν των άλλων, καλύτερους όρους αγοράς προϊόντων ή υπηρεσιών .
Το μόνο που απαιτείται για την εκτέλεση κάθε συναλλαγής είναι η προ-έγκριση του αγοραστή για τους προμηθευτές των οποίων τα τιμολόγια θα ανεβαίνουν στην πλατφόρμα της Aztec.
Με την προαναφερόμενη διαδικασία, οι Ελληνικές επιχειρήσεις επιλύουν προβλήματα ρευστότητας, καλύπτουν κενά χρηματοδότησης τα οποία ενδεχομένως αντιμετωπίζουν σήμερα, ενώ συνδέονται με διεθνείς επενδυτές αποκτώντας άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά κεφάλαια.
«Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών αγοραστές και προμηθευτές επιτυγχάνουν έναν κοινό στόχο τους, την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης (Working Capital), χρηματοδοτώντας έξυπνα και με χαμηλό κόστος τις συναλλαγές τους» αναφέρει ο κ. Ευθύμιος Γκαϊτατζής, υπεύθυνος Ανάπτυξης της Aztec Money στην Ελλάδα και την Κύπρο, προσθέτοντας ότι «με τη χρήση της εξειδικευμένης πλατφόρμας δημοπρασιών εξασφαλίζεται η αυτοματοποίηση και η απόλυτη διαφάνεια των συναλλαγών, καθότι η Aztec Money εγγυάται την ορατότητα κάθε αγοραπωλησίας τιμολογίου από την αρχή έως το τέλος (end – to – end).
Επίσης εξασφαλίζεται η μείωση του κόστους χρηματοδότησης, η δυνατότητα διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους, η επιμήκυνση των ημερών πληρωμής δίχως ρίσκο για τους προμηθευτές και η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ αγοραστών και προμηθευτών.
Πρόκειται για ένα εργαλείο χρηματοδότησης το οποίο προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας» τονίζει ο κ. Ευθύμης Γκαϊτατζής.
INFO
→ Aztec Exchange Limited
-Συστάθηκε το Νοέμβριο του 2011 με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας και ξεκίνησε να λειτουργεί επίσημα τον Ιούλιο 2012.
-Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας βρίσκονται στον πιο σύγχρονο χρηματοοικονομικό κέντρο του Δουβλίνου στη No. 1 Georges Quay Plaza στο κέντρο της πόλης, όπου την Παρασκευή 24/5 παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εμπορίου της Ιρλανδίας έγιναν τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της εταιρίας.
-Δραστηριοποιείται ήδη σε 38 παγκοσμίως σε Ευρώπη, Β. & Ν. Αμερική, Αφρική και Ασία.
www. My Way Press.gr
15/10/2013