
Στρατηγικές επιλογές για τους Μεσίτες Ασφαλίσεων
• Απόλυτα έτοιμος να διευρύνει την παρουσία του στον χώρο της υγείας ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ασφαλίσεων
• Οι εξελίξεις που καταγράφονται στην ασφαλιστική αγορά οδηγούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο της διαμεσολάβησης
Απόλυτα έτοιμες να διευρύνουν την παρουσία τους στον χώρο της υγείας είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Καραβίας, πρόεδρος του Συνδέσμου Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), μιλώντας στην γενική συνέλευση των μελών του συνδέσμου.
Αναφερόμενος στις γενικότερες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις που καταγράφονται στην ασφαλιστική αγορά οδηγούν τους Μεσίτες Ασφαλίσεων σε μια σειρά στρατηγικών επιλογών, που θα αλλάξουν πλήρως το τοπίο της διαμεσολάβησης.
Σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες συγχωνεύσεις εκτίμησε ότι θα διαμορφώσουν λιγότερα, αλλά και ισχυρότερα σχήματα.
Επισήμανε, ακόμη, τις επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα καταστήσουν την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων ταχύτερη και οικονομικότερη, τις επενδύσεις στην καινοτομία που θα εξασφαλίσουν στις επιχειρήσεις στοιχεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού, και τα νέα προϊόντα ασφάλισης που χρειάζονται τη φυσική παρουσία των διαμεσολαβητών, οι οποίοι, όπως είπε, με τις δεξιότητές τους είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυξημένη υπεραξία στην πώληση.
Αναφέρθηκε ακόμη ότι παρεμβάσεις από το ΣΕΜΑ έγιναν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα πιστωτικά ιδρύματα, για τον οποίο μετά από προσπάθειες περίπου δύο ετών, καθώς και σειρά συναντήσεων με την ΤτΕ, κυκλοφόρησε εγκύκλιος από την εποπτική αρχή προς τις διοικήσεις των Πιστωτικών Ιδρυμάτων, με την οποία επισημάνθηκε εκ νέου στις τράπεζες ότι υποχρεούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.