Το Ίδρυμα Ωνάση είναι εικόνα πολιτισμού

Ο πλούτος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας είναι διαχρονικά μια αξία-ανεκμετάλευτη και πάσχουσα. Το βάρος (και το κόστος) ανάδειξης της αξίας αυτής, σε διεθνές επίπεδο, επωμίσθηκε, βάση πολυεπίπεδης στρατηγικής το Ίδρυμα Ωνάση. Με την Στέγη και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη συμπράττουν σε δράσεις ουσίας.

Δικαιωματικά αποτελούν Πρεσβευτές της ελληνικής λαμπρής ιστορίας.

Και κληρονόμοι μιας αδιαπραγμάτευτης παρακαταθήκης.

Απέδειξαν από τους ηγήτορες του και επιβεβαίωσαν ως συνεχιστές το πνεύμα του (αυτοδημιούργητου) δημιουργού Ωνάση- το ελληνικό δαιμόνιο μπορεί να εξαπλωθεί και να εξέλθει νικητής στα πιο δύσκολα.

Το Ίδρυμα Ωνάση είναι εικόνα πολιτισμού.

Μοναδική πρόταση αξίας διαμορφώνει γεγονότα που αποθεώνονται διεθνώς
Συμβάλλει, με τον δικό του τρόπο, στην εμπέδωση της νοοτροπίας ενός έθνους ταλέντων, που δημιουργούν ακόμη και όταν όλα είναι εναντίων τους.

Η συνολική ευφυΐα σχεδιασμού και στρατηγικής προβολής της ιστορίας της χώρας μας είναι πρότυπο μοναδικό μιας ανήσυχης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτής που μπορεί να συνθέτει αντιλήψεις και νοοτροπίες, κληρονομιές και μέλλον, την ζωντανή εικόνα του παρελθόντος με το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

Η σύνθεση αλληλεπιδράσεων κατέχει κεντρική θέση στην αντίληψη δημιουργίας ενός επιδραστικού Ιδρύματος που συμπορεύεται με τον σφυγμό της διαχρονικής προσφοράς. Από την σειρά εκθέσεων, συναυλιών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων, κινηματογραφικών προβολών και τις ενημερωτικές δράσεις αυτισμού σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις εκθέσεις πολιτισμού και ιστορίας στο εξωτερικό και στην χώρα.

Με έμφυτη αξία την διάχυση της γνώσης. Με μοναδικό ιστορικό προστιθέμενης αξίας.

Το Ίδρυμα Ωνάση είναι μαγνήτης νέων ιδεών και κεντρικός κόμβος για νέα ταλέντα πολιτισμού.

Με δέσμευση την μεγιστοποίηση της υπεραξίας της χώρας, διαθέτει το σθένος να αποτελεί προστιθέμενη αξία σε μια χώρα που οφείλει να αξιοποιεί κάθε ανιδιοτελή προσφορά.

Π. Τσακιρίδης

Σχετικά Άρθρα