Χ. Σταϊκούρας: Η Κυβέρνηση, αισθανόμενη το έδαφος να “σείεται” κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις

«Μέχρι σήμερα, η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής διευθυντών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ολοκληρώνονταν από Συμβούλιο Επιλογής, κατά τα διεθνή πρότυπα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

 
Όπως τονίζει στη συνέχεια: «Η Κυβέρνηση καταργεί τη διαδικασία αυτή και αναθέτει το δικαίωμα επιλογής αποκλειστικά στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται ότι αυτό τον καίριο θεσμικό ρόλο, εδώ και μήνες, καλύπτει επιλογή της Κυβέρνησης, μετά την παύση της προηγούμενης Γενικής Γραμματέως.

Συνεπώς, η Κυβέρνηση, αισθανόμενη το έδαφος να “σείεται”, κλιμακώνει τις αδιαφανείς κινήσεις, με στόχο την κομματικοποίηση του κράτους.

Αυτή η εξέλιξη δεν θα επιτραπεί»

Ο κ. Σταϊκούρας καταλήγει σημειώνοντας: «Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει, άμεσα, στην ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και να επαναφέρει την προηγούμενη διαδικασία τοποθέτησης διευθυντών».

Σχετικά Άρθρα