2011-2021, Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά…

Μια απαραίτητη επικαιροποίηση και μια διαρκής υπενθύμιση της  τεχνοκρατικής αξίας για όλους

 
Μια ευκαιρία για απολογισμό, προβληματισμό και διδάγματα εθνικής αυτογνωσίας και σοβαρού επετειακού αναστοχασμού ενόψει του 2021, θα αποτελούσε η μελέτη της εταιρείας McKinsey που έγινε για λογαριασμό του ΣΕΒ τον Σεπτέμβριο του 2011 υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά»: Προσδιορίζοντας το νέο Εθνικό Μοντέλο Ανάπτυξης.

To Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας, που μπορεί να δημιουργήσει €49 δισ. σε ετήσια Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (€55 δισ. σε όρους ΑΕΠ) και 520 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εντός 10 ετών σε μόλις πέντε μεγάλους κλάδους και οκτώ αναδυόμενους υπο-κλάδους της οικονομίας.

Μια απαραίτητη επικαιροποίηση και μια διαρκής υπενθύμιση της  τεχνοκρατικής αξίας για όλους. Αυτοί που έπρεπε  να την γνωρίζουν, την γνωρίζουν. Παραδόθηκε στα χέρια τους από το 2011.

Εάν είχε εφαρμοσθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάταξης και ανάπτυξης, βασισμένο στην μελέτη της McKinsey και τις προτάσεις του ΣΕΒ , θα είχαμε κερδίσει το δικαίωμα να εορτάζαμε την πραγματική έξοδο από τα μνημόνια. Αντ αυτού ανακυκλώνουμε πολιτικές που δεν αγγίζουν τον πολίτη στον πυρήνα του-χωρίς δουλειά και χωρίς ένα κράτος οργανωμένο. Η απόφαση για το 2021 και την εορταστική σύλληψη για την επέτειο της ελληνικής επανάστασης είναι διαχείριση συμβόλων. Οι ανάγκες είναι άλλες. Ο εθνικός στόχος θα ήταν η εφαρμογή εδώ και 10 χρόνια ενός σχεδίου ανάταξης και ανάπτυξης. Ο χρόνος είναι ελάχιστος για όλους. Η Ελλάδα μετά το 2021 θα αναμετράται με τα 10 χρόνια πριν, το τι έκανε και κυρίως τι μπορούσε να κάνει και δεν το έκανε.

Η πλήρης μελέτη εδώ: www.sev.org.gr/Uploads/pdf

my way press.gr

Σχετικά Άρθρα