880.147 συμβόλαια στην Αγορά Παραγώγων

Τα βασικά στατιστικά στοιχεία της Αγοράς Παραγώγων σύμφωνα με την  Μηνιαία  Έκδοση AξIAnumbers Παραγώγων της εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.

 
Τον Ιανουάριο 2016 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της Αγοράς Παραγώγων ήταν τα εξής:

  • 935 Ενεργοί Κωδικοί επενδυτών (από 38.257 τον προηγούμενο μήνα).
  • 708 Κινηθέντες Κωδικοί επενδυτών (από 1.931 τον προηγούμενο μήνα).
  • Ο συνολικός αριθμός των ανοιχτών συμβολαίων ήταν 233.131 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 5,32% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (221.349 ανοιχτά συμβόλαια).
  • Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο σύνολο των ανοιχτών συμβολαίων της Αγοράς Παραγώγων ήταν 4,27%.
  • Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο σύνολο των ανοιχτών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Σ.Μ.Ε.) ήταν 4,41%.
  • Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο σύνολο των ανοιχτών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Σ.Μ.Ε.) Δεικτών ήταν 14,19%.
  • Ο Συνολικός όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε 880.147 συμβόλαια καταγράφοντας αύξηση κατά 2,38% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (859.657 συμβόλαια).

 
Συμμετοχή επενδυτών στο σύνολο της Αγοράς Παραγώγων

Η συμμετοχή των ημεδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια τον Ιανουάριο 2016 ήταν 95,7% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 97,7%. Η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια τον Ιανουάριο 2016 ήταν 4,3% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 2,3%.

Οι ημεδαποί επενδυτές τον Ιανουάριο 2016 πραγματοποίησαν το 98% της συναλλακτικής δραστηριότητας στο σύνολο της Αγοράς ενώ τον προηγούμενο μήνα το 98%. Οι αλλοδαποί επενδυτές τον Ιανουάριο 2016 πραγματοποίησαν το 2% της συναλλακτικής δραστηριότητας στο σύνολο της Αγοράς ενώ τον προηγούμενο μήνα το 2%.

 
Συμμετοχή επενδυτών στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ)

Η συμμετοχή των ημεδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ΣΜΕ τον Ιανουάριο 2016 ήταν 95,6% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 96,9%. Η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ΣΜΕ τον Ιανουάριο 2016 ήταν 4,4% ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 3,1%.

Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Δεικτών ο αριθμός των λογαριασμών εκκαθάρισης ανήλθε στους 384 καταγράφοντας στασιμότητα σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (384 λογαριασμοί εκκαθάρισης). Οι ημεδαποί επενδυτές τον Ιανουάριο 2016 πραγματοποίησαν το 91% της συναλλακτικής δραστηριότητας στα ΣΜΕ Δεικτών ενώ τον προηγούμενο μήνα το 87%. Οι αλλοδαποί επενδυτές τον Ιανουάριο 2016 πραγματοποίησαν το 9% της συναλλακτικής δραστηριότητας στα ΣΜΕ Δεικτών ενώ τον προηγούμενο μήνα το 13%.

Επίσης η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ανήλθε στο 14,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 14,7% .

Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Μετοχών ο αριθμός των λογαριασμών εκκαθάρισης ανήλθε στους 3.294 καταγράφοντας αύξηση της τάξεως 4,01% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (3.167 λογαριασμοί εκκαθάρισης). Επίσης η συμμετοχή των ημεδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ανήλθε στο 96,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 97,8%, ενώ η συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στα ανοιχτά συμβόλαια ανήλθε στο 3,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 2,2%.

Σχετικά Άρθρα