
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας του
25 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του συμπληρώνει το Σεπτέμβριο του 2015 το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Γιορτάζοντας τα 25 χρόνια αφοσίωσης στη γνώση, την έρευνα και την καινοτομία, το πρώτο ανώτατο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κύπρου προσκαλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της, τους φοιτητές, τους απόφοιτους, το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και το ευρύ κοινό σε επετειακή εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:30, στην Πλατεία του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, στην Πανεπιστημιούπολη.
Όταν το Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές το 1992, το σύνολο των εγγεγραμμένων φοιτητών αποτελούνταν από 471 προπτυχιακούς φοιτητές. Tο Πανεπιστήμιο έκτοτε έχει αναπτύξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα (επίπεδο μάστερ και διδακτορικό) σε όλα τα Τμήματα, ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 -2015 ήταν εγγεγραμμένοι 6.993 φοιτητές (προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί). Στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 8 σχολές, 22 τμήματα κα 11 ερευνητικές μονάδες.
Στην εκδήλωση των 25χρονων θα μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες και οράματα για το Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο τέως Πρύτανης, Καθηγητής Σταύρος Ζένιος, ο πρώην Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλας Παπαμιχαήλ, η πρώτη αριστούχος απόφοιτη που έλαβε το πρώτο βραβείο του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) κατά την πρώτη τελετή αποφοίτησης το 1996, κα Πηνελόπη Ερωτοκρίτου, οι απόφοιτοι κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, Υπουργός Άμυνας και κ. Χρίστος Χριστοφίδης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, και ο πρώτος Διευθυντής Διεύθυνσης και Οικονομικών, κ. Νίκος Βάκης. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο πρώην Πρόεδρος κ. Γιώργος Βασιλείου. Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής. Κατά την εκδήλωση θα προβληθεί πεντάλεπτη ταινία – αφιέρωμα για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το δεύτερο μέρος της επετειακής εορταστικής εκδήλωσης περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό δρώμενο από την ομάδα sinequanon (www.sinequanon.gr), η οποία θα δώσει μια παράσταση σύγχρονου χορού βασισμένη στο διήγημα «Όνειρο στο κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Την αφήγηση θα κάνει η γνωστή ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Εθνικού Θεάτρου, Λυδία Φωτοπούλου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Θάνο Σταυρίδη και Βασίλη Κομματά.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Για δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να καλέσει στο τηλ. 22894334 (αυτόματος τηλεφωνητής) μέχρι και τις 16/9. Πληροφορίες στο τηλ. 22894305 και στο ηλ. ταχ. events@ucy.ac.cy
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.