Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Ο ΣΕΒΤ τονίζει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών (ΣΕΒΤ), υπογραμμίζει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής για τη διατήρηση της καλής υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών. Παράλληλα, θέτει ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων, ενώ τονίζει τη λελογισμένη κατανάλωση όλων των τροφίμων πάντα σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα.

 
Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΒΤ επενδύει συνεχώς στην σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών για τις υγιεινές διαιτητικές συνήθειες ενώ, παράλληλα, προάγει τον διάλογο και την επικοινωνία με όλους τους φορείς και την Ε.Ε., με σκοπό τη διαμόρφωση μιας διατροφικής πολιτικής και τη θέσπιση ενός αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου, που θα διασφαλίζει την προστασία του καταναλωτή, με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΣΕΒΤ παρουσίασε και τη νέα έκδοση της FoodDrinkEurope με τίτλο “Balanced Diets and Healthy Lifestyles – Food and Drink Industry Initiatives” η οποία διαθέτει μια σημαντική επισκόπηση παραδειγμάτων βέλτιστων πρακτικών και πρωτότυπων πρωτοβουλιών, που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Όσον αφορά στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΤ προβάλλει μέσα από το φυλλάδιο καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου διαβίωσης, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι αναφορές στο πρόγραμμα NU-Age για την «υγιή γήρανση» και στην πλατφόρμα “Food for Life”, η οποία έχει παρουσιάσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια σειρά έργων.

 
INFO

Λίγα λόγια για τον ΣΕΒΤ
Ο ΣΕΒΤ, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων και από το 2015 και των ποτών.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 27,7% του συνόλου της Μεταποιητικής Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.300 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους.

Ο κλάδος των τροφίμων με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση* και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 20% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 6,2 δις. €. Το μεγάλο ποσοστό (28%) στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊόντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,2 δις. €.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα και ποτά που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.

*Δεν υπολογίζεται η κατηγορία πετρελαιοειδή, η οποία έχει 100% εισαγόμενη πρώτη ύλη.

Σχετικά Άρθρα