Γιόργκ Άσμουσεν : Eχει εντοπισθεί σημαντικό δημοσιονομικό κενό
Γ. Στουρνάρας: Δεν ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό το 2014-2015…
Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2014 – 2015 δεν ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.
Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2014, σημειώνοντας ότι ανέρχεται κοντά στα 10,5 δισ. ευρώ για την περίοδο από τον Ιούλιο του 2014 έως τα τέλη 2015.
Ωστόσο, όπως είπε, παραμένουν οι δημοσιονομικές προκλήσεις για την Ελλάδα.
Πάντως το μεσημέρι της Δευτέρας, το το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν τοποθέτησε στα 5-6 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το 2014.
Συγκεκριμένα, ο κ. Άσμουσεν είπε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταΐκούρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντοπίζεται «σημαντικό δημοσιονομικό κενό», το οποίο σε αντίθεση με το χρηματοδοτικό κενό η κάλυψη του οποίου αφορά τους εταίρους μας, το δημοσιονομικό κενό θα πρέπει να το καλύψει η ίδια η Ελλάδα.
Μιλώντας για σημαντικό δημοσιονομικό κενό ο κ. Άσμουσαν έκανε λόγο ουσιαστικά για «προβλήματα» στο προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2014 τα οποία θα πρέπει να επιλύσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, λίγες μόνο ώρες πριν από το deadline που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη – μέλη ώστε να καταθέσουν προς έγκριση τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους.
www. My Way Press.gr
14/10/2013