Επένδυση $1,2 δισ για παγκόσμια επέκταση υπηρεσιών cloud computing της ΙΒΜ

Νέα Υόρκη

 

Η IBM ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας των υπηρεσιών της  cloud computing σε χώρες όπως η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

 

Η “IBM συνεχίζει να επενδύει σε περιοχές υψηλής ανάπτυξης», δήλωσε ο Erich Clementi, ανώτερος αντιπρόεδρος της IBM Global Technology Services.

 

Cloud computing είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ποικιλία από υπολογιστικές έννοιες που αφορούν ένα μεγάλο αριθμό των υπολογιστών που συνδέονται μέσω ενός δικτύου επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο, όπως το διαδίκτυο.

 

“Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα που οδηγεί το αποτύπωμα της IBM στην παγκόσμια επέκταση του Cloud computing και  βοηθάει τον μετασχηματισμό των  πελατών  μας », σημείωσε ο κ. Clementi.

 

Η επένδυση περιλαμβάνει ένα δίκτυο κέντρων cloud σχεδιασμένο  να φέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία, διαφάνεια και έλεγχο στον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα τους, τη διαχείριση της επιχείρησής τους και να αναπτύξουν τις λειτουργίες ΙΤ σε τοπικό επίπεδο στο Cloud computing.

 

Φέτος, η IBM σχεδιάζει να παρέχει υπηρεσίες cloud από 40 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο σε 15 χώρες και πέντε ηπείρους σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αυστραλίας.

 

Η IBM θα ανοίξει 15 νέα κέντρα σε όλο τον κόσμο προσθέτοντας στο υπάρχον παγκόσμιο αποτύπωμα της 13 παγκόσμια κέντρα δεδομένων μέσω της SoftLayer και 12 από την IBM.

 

Ανάμεσα στα νεότερα κέντρα δεδομένων που θα  ξεκινήσει περιλαμβάνονται η Κίνα, Washington, DC, Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο,  Ιαπωνία,  Ινδία, Καναδά, Μεξικό και το Ντάλας.

 

Με την ανακοίνωση αυτή, η IBM σχεδιάζει να έχει  κέντρα δεδομένων σε όλες τις μεγάλες γεωγραφικές περιοχές και τα οικονομικά κέντρα παράλληλα με τα σχέδια για επέκταση στη Μέση Ανατολή και την Αφρική το 2015.

 

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η παγκόσμια αγορά cloud πρόκειται να αυξηθεί σε 200 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό  στις επιχειρήσεις και τους  κυβερνητικούς οργανισμούς ανάπτυξης υπηρεσιών cloud για την  αγορά,  πώληση και ανάπτυξη προϊόντων, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού τους καθώς και την μετατροπή των  επιχειρηματικών πρακτικών τους.

 

“Πέρυσι, η IBM έκανε μια μεγάλη επένδυση 2.000.000.000 δολαρίων με την εξαγορά της SoftLayer, στην υπάρχουσα υψηλή αξία του Cloud computing χαρτοφυλακίου  της», είπε ο κ. Clementi.

 

Οι νέες επενδύσεις Cloud που πραγματοποιεί η IBM  θα παρέχει στις επιχειρήσεις και τους πελάτες  τους, τη δυνατότητα να τοποθετήσουν και να ελέγχουν τα δεδομένα τους σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την εταιρία.

 

Από το 2007, έχει επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 15 εξαγορές για να επιταχύνουμε τις πρωτοβουλίες στο Cloud  και να οικοδομήσουμε μια μεγάλη αξία του χαρτοφυλακίου cloud, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα