
ΣΕΒΤ: Ecotrophelia 2015
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) προκήρυξε τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών – Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2015.
Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας «Food for Life», έχει πλέον αναδειχτεί σε θεσμό για την πανεπιστημιακή-ερευνητική κοινότητα, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική, την καινοτόμο σκέψη και την ευρηματικότητα των νέων στον κλάδο της αγροβιοδιατροφής.
Στον Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της Ελλάδας, με στόχο να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα διατροφής (τρόφιμα ή ποτά) με βασικό γνώρισμα στοιχεία οικολογικής καινοτομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι και η παρουσίαση ενός τελικού προϊόντος, που τίθεται σε γευστική δοκιμή και, που δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Υπάρχει δυνατότητα τα προϊόντα, που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό να έχουν προκύψει από τη συνεργασία φοιτητών με εταιρείες τροφίμων και ποτών. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ομάδων, δύο έως δέκα ατόμων, που προέρχονται από το ίδιο ή διαφορετικά πανεπιστημιακά ή ερευνητικά ιδρύματα.
Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:
Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015: αποστολή Τεχνικού Φακέλου με συμπληρωμένα τα υποχρεωτικά στοιχεία
Δευτέρα 1η Ιουνίου 2015: αποστολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου στα Αγγλικά
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015: Τελετή Απονομής Βραβείων
Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός, όπου θα συμμετέχουν οι νικητές όλων των χωρών θα πραγματοποιηθεί στo Μιλάνο, στις 4-6 Οκτωβρίου του 2015 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “EXPO 2015: Feeding the Planet, Energy for Life”.
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τα έντυπα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το site του ΣΕΒΤ. (www.sevt.gr) ή επικοινωνήστε με τη Δρ. Φ Σάλτα (Τ: 210 6711177, 210 6723215, e–mail: fotsal@sevt.gr).
INFO
Σχετικά με τον ΣΕΒΤ
Ο ΣΕΒΤ, Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.
Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 26% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις με περισσότερους από 350.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων είναι η πρώτη δύναμη με εξαγωγές που ανέρχονται στο 28% του συνόλου των εξαγωγών τροφίμων της χώρας. Συγκεκριμένα ο κλάδος έφθασε πέρυσι τα 3 δις ευρώ σε εξαγωγές και κάνει σοβαρές προσπάθειες για να σταθεροποιήσει και να αυξήσει, το ποσοστό αυτό.
Πρωταρχικός στόχος του ΣΕΒΤ είναι να προωθήσει την αντίληψη της συνυπευθυνότητας και του υπεύθυνου και φερέγγυου συνομιλητή προς το κοινωνικό σύνολο και τις Αρχές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.