Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελούν έννοιες αδιαπραγμάτευτες για τον ΣΕΒΤ

• Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2015 –  Έμφαση στην «Ασφάλεια Τροφίμων»

• Ευάγγελος Καλούσης : «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, ακόμη και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν θυσιάζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της»

 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2015, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ασφάλεια Τροφίμων, ο Σ.Ε.Β.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων-Ποτών) υπογραμμίζει για ακόμη μια φορά ότι η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν για αυτόν έννοιες αδιαπραγμάτευτες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ασφάλεια των Τροφίμων αφορά στην προστασία των καταναλωτών από τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων και τροφιμογενών λοιμώξεων, οι οποίες προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, παράσιτα ή χημικές ουσίες, και εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω μολυσμένου φαγητού ή νερού.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων-Ποτών αποτελεί τον κυριότερο εγγυητή της ποιότητας και της ασφάλειας. H οργανωμένη Βιομηχανία Τροφίμων, παράγει καθημερινά και σε μεγάλες ποσότητες τα επώνυμα προϊόντα της  και έχει ουσιαστικά και νομικά την ευθύνη να εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τους κανόνες ελέγχου και ασφάλειας, υγιεινής και επισήμανσης. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, κ. Ευάγγελος Καλούσης αναφέρει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων, ακόμη και μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες δεν θυσιάζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της». Και συνεχίζει τονίζοντας: «Ρόλος μας, ως Βιομηχανία, είναι να παράγουμε και να διαθέτουμε στον καταναλωτή προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή και στην καλύτερη δυνατή τιμή με στόχο να ικανοποιήσουμε στο μέγιστο τις ανάγκες των καταναλωτών μας αναδεικνύοντας το ελληνικό τρόφιμο ως συνώνυμο της ποιότητας. Άλλωστε, η σχέση που χτίζουμε καθημερινά με τους καταναλωτές μας αποτελεί και την περιουσία μας».

 
INFO
Σχετικά με  τον ΣΕΒΤ

Ο ΣΕΒΤ,  Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων – Ποτών εκπροσωπεί το σύνολο της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων στην Ελλάδα την Ευρώπη και παγκοσμίως. Μέλη του συνδέσμου είναι οι κλαδικοί σύνδεσμοι αλλά και ατομικά πολλές επιχειρήσεις του χώρου των τροφίμων.

Ο κλάδος κατέχει τις τελευταίες δεκαετίες την πρώτη θέση στην ελληνική Βιομηχανία, με το 27,7% του συνόλου της Βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.300 επιχειρήσεις με περισσότερους από 360.000 άμεσα και έμμεσα εργαζόμενους. Ο κλάδος με ιστορία που ξεκινάει το 1782 είναι δυναμικός, ανταγωνιστικός και εξωστρεφής με έντονη επενδυτική και εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Τα είδη διατροφής κατέχουν την 1η θέση και στον εξαγωγικό τομέα, κατέχοντας το 26% του συνόλου των εξαγωγών και συνολική αξία 7,2 δις. €.

Το μεγάλο ποσοστό στις εξαγωγές ειδών διατροφής κατέχουν τα προϊοντα της Ε.Β.Τ.&Π., με συνολική αξία 4,2 δις. €.

Αποστολή του ΣΕΒΤ, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο κρίσης που περνά η οικονομία της χώρας μας είναι η εστίαση στην ποιότητα και την ανάδειξη νέων κατευθύνσεων σε τρόφιμα που θα στηρίζουν την ελληνική οικονομία, την μεγέθυνση του παραγόμενου όγκου και τη μείωση τιμών, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την διασφάλιση θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα