«Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη». Το 1ο Brokerage event από τον Σ.Ε.Β.Τ.

Ο ΣΕΒΤ ενισχύει την δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης

 

 

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, πιστός στη δέσμευσή του για την προώθηση της καινοτομίας ως σημαντικού πυλώνα της ανάπτυξης, διοργανώνει για πρώτη φορά τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου εκδήλωση – Brokerage event : «Η Έρευνα & η Καινοτομία: Το κλειδί για την ανάπτυξη».

 

Στόχος της εκδήλωσης να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα της Ελλάδας με εκπροσώπους της Βιομηχανίας Τροφίμων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και να συζητήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία.

 

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων αποδεικνύει έμπρακτα την πεποίθησή της ότι η επένδυση στην έρευνα και η εφαρμογή καινοτόμων προτάσεων, παράλληλα με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξωστρέφεια, αποτελούν τα βασικά εφόδια για να μπορέσουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλύψουν τις ολοένα αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και προάγουν την ανθρώπινη υγεία.

 

 

 

Ευάγγελος Καλούσης: Προάγεται η έρευνα και η καινοτομία στον Κλάδο των Τροφίμων και η συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα

Εν όψει της διεξαγωγής του 1ου brokerage event ο κ. Ευάγγελος Καλούσης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων δήλωσε σχετικά :

 

 

«Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί μέσα από αυτή μπορεί να προαχθεί η έρευνα και η καινοτομία στον Κλάδο των Τροφίμων και παράλληλα να προωθηθεί η συνεργασία με τα πανεπιστήμια και τους ερευνητικούς φορείς της Χώρας.

 

Η Ακαδημαϊκή Κοινότητα ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο κάλεσμά μας και αυτό μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση και μας γεμίζει με αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας αυτής».

 

 

 

Η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα “Food for Life” και η  βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

Η δράση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνικής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”, της οποίας ηγείται ο Σ.Ε.Β.Τ. και του Ευρωπαϊκού Έργου CAPINFOOD.

 

Μέχρι σήμερα στην Εθνική Πλατφόρμα συμμετέχουν oι βασικοί «εταίροι» του κλάδου των τροφίμων, 25 επιστημονικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένων Πανεπιστημίων, ερευνητικών και λοιπών φορέων, που εμπλέκονται ενεργά με την έρευνα στο χώρο των τροφίμων και της διατροφής, καθώς και μεγάλος αριθμός επιστημόνων από τη Βιομηχανία.

 

 

 

Έρευνα προς όφελος του καταναλωτή

Κύριο στόχο της πλατφόρμας “Food for Life” αποτελεί η ένταξη των ερευνητικών προσπαθειών γύρω από τα τρόφιμα σε μια ενιαία στρατηγική, η οποία θα προσβλέπει στο να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας προς όφελος του καταναλωτή αλλά και φυσικά στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

 

 

INFO

Σχετικά με τον Σ.Ε.Β.Τ.:

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) είναι από το 1978, το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των κοινών θέσεων και απόψεων της ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων.

 

Μέλη του είναι Κλαδικοί Σύνδεσμοι της Βιομηχανίας Τροφίμων αλλά και πολλές μεμονωμένες επιχειρήσεις του Κλάδου.

 

Ο κλάδος συμβάλλει στην ελληνική οικονομία με το 26% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της χώρας σε αξία, ενώ οι πωλήσεις του ανέρχονται στα €12,5 δις., απασχολώντας το 25% του εργατικού δυναμικού της δευτερογενούς παραγωγής.

 

Είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ταχύτερα από το σύνολο της ελληνικής μεταποίησης.

Σχετικά Άρθρα