Eurobank : «Το κλίμα βελτιώνεται, η πραγματική οικονομία θα ακολουθήσει;»

Η σημερινή έκδοση της Eurobank 7 Ημέρες Οικονομία αναφέρει ότι  παρότι «στην πραγματική οικονομία , η διαδικασία αποπληθωρισμού συνεχίζεται καθώς οι τιμές μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε ετήσια βάση, από την άλλη, δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι οι παραπάνω θετικές εξελίξεις δεν έχουν μέχρι στιγμής ορατό αντίκρισμα στα στοιχεία για την πραγματική οικονομία.

 

Η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ (ιδίως μεταξύ των νέων και των γυναικών). Η βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών θα αποτελέσει το κρίσιμο στοίχημα για την ελληνική οικονομία για τους επόμενους 12 μήνες.»

 

 

 

 

Συνοπτικά τα συμπεράσματα της ανάλυσης αναφέρονται στην :

 

• Ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup που αποτυπώνεται:  στη μείωση του κινδύνου της ελληνικής οικονομίας (τα spreads σε επίπεδα χαμηλότερα των 800 μβ για πρώτη φορά από το 2010) και στη βελτίωση των δεικτών οικονομικής συγκυρίας

 

 

 

 

• Θετική εξέλιξη η μείωση του ΑΕΠ, μόνο κατά -5,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε συνθήκες πρωτοφανούς μείωσης της ρευστότητας της οικονομίας.

 

 

 

 

• Η πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού σύμφωνα με τα στοιχεία Κεντρικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2013 επιτρέπει περιθώρια αισιοδοξίας με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

 

 

 

 

• Ύφεση και αβεβαιότητα εξακολουθούν να επιβαρύνουν την αγορά ακινήτων και το 1ο τρίμηνο του 2013.

 

 

 

Αναλυτικά η έκδοση 7 Ημέρες Οικονομία  εδώ: 7HMERES_OIKONOMIA

 

 

 

www.mywaypress.gr

Σχετικά Άρθρα