Food, Taste, Society 2015 –Τόπος δημιουργίας από το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

• «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών»

• Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γεύσεων, γνώσης και επιχειρηματικότητας

 
Βασική δέσμευση του Κολεγίου Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η ακαδημαϊκή υπεροχή.

Σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Μ. Βρετανίας, προσφέρει καινοτόμα ακαδημαϊκά προγράμματα στους κλάδους της Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και της Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Συστημάτων Παραγωγής, ενώ από το 2016 θα προσφέρει στους σπουδαστές του και ένα ακόμη πτυχίο ΒSc (Hons), στον Εναλλακτικό Τουρισμό, το μοναδικό στα Βαλκάνια.

Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους, το Κολέγιο διοργανώνει ένα τριήμερο Συνέδριο που αποτελεί «τόπο συνάντησης» νέων παραγωγών και επιχειρηματιών, εκπροσώπων αναγνωρισμένων βιομηχανιών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού, σπουδαστών αλλά και κόσμου γενικότερα που θέλει να γνωρίσει καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα, διάσημους chef και επαγγελματίες και να πειραματισθεί σε νέες γεύσεις και εμπειρίες.

Έτσι και φέτος, στις 8, 9 και 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή και στο campus της σχολής το τρίτο κατά σειρά “FOOD, TASTE & SOCIETY” με ειδικότερο θέμα «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών».

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του τμήματος Τουρισμού και του «Thessaloniki Food Festival», του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Europe Direct ΑΓΣ, καθώς και την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πολλών γνωστών επιχειρήσεων, το συνέδριο θα αναπτυχθεί σε δύο κεντρικούς άξονες. Ο πρώτος θα αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό, στη διερεύνηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, στο communal eating, και στη fusion cuisine – μια κουζίνα που έλκει τα υλικά της από διαφορετικούς τόπους και τα συνενώνει με θαυμαστό τρόπο. Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στη χρήση φυσικών προϊόντων στη φαρμακευτική και στην κοσμητολογία, με καλεσμένους βοτανολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, ομοιοπαθητικούς και διάσημους επιχειρηματίες των κλάδων.

Φιλοδοξώντας να προσφέρει μια βραδιά σαν την περσινή, που μάγεψε τους συμμετέχοντες στο γαστρονομικό ταξίδι του παρελθόντος, στις 9 Μαΐου, το βράδυ, θα ταξιδέψει και πάλι, με ευρηματικότητα αλλά και σεβασμό στις παραδόσεις, στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Διάσημοι chefs, Έλληνες, Τούρκοι αλλά και η γνωστή αρχαιολόγος Jerolyn Morrison, θα φιλοξενήσουν με τις συνταγές τους και κάτω από τους ήχους του συγκροτήματος «Ροζονάρηδες» και ανατολίτικης μουσικής στα «Πανηγύρια του Αιγαίου» της Ιστορικής Ελλάδας και της Τουρκίας, μαγειρεύοντας σε μεγάλα χάλκινα καζάνια και πήλινα αρχαιοπρεπή σκεύη πάνω στις φωτιές. Παράλληλα, το κοινό θα γευτεί τη λιτή και μοναδική μαγειρική του αγιορείτη μοναχού Νικήτα, αναβιώνοντας τις γευστικές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας στα θρησκευτικά πανηγύρια.

Την τρίτη και τελευταία μέρα του Συνεδρίου, που αυτήν τη χρονιά συμπίπτει με τη γνωστή σε όλους μας Μέρα Μαγιού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Κολέγιο Περρωτής θα προσφέρει στους επισκέπτες του γεύσεις και συνταγές με πατάτες της εταιρίας ΜcCain και αρωματικές σάλτσες με καυτερές πιπεριές από όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, θα μπορούν να περιηγηθούν στην Έκθεση με φωτογραφίες παλαιών Θεσσαλονικέων να συνεστιάζονται σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί της Θεσσαλονίκης και των περιχώρων της στο χρονικό φάσμα του 20ου αιώνα, καθώς οι ίδιοι ή οι απόγονοί τους θα μοιράζονται με όλους ένα γαστρονομικό ή κοινωνικό «μυστικό», μια ιστορία, μια εμπειρία ή ένα αγαπημένο στέκι. Τέλος, ο Ιωάννης Τζιάλλας από τον «Κόκκινο Φούρνο» και ο Τούρκος chef του Barba Maestro Cemal Akyildiz θα παρουσιάσουν το κουλούρι της Θεσσαλονίκης και το σιμίτι της Πόλης.

Οι σπουδαστές του Κολεγίου και oι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Δια Βίου Μάθησης θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες, προτάσεις και επιχειρηματικά σχέδια.

Παράλληλα, όλο το τριήμερο, από τις 10 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ., θα λειτουργήσει Υπαίθρια Αγορά με καινοτόμα και βραβευμένα προϊόντα αποφοίτων και συνεργατών του Κολεγίου.

Το Κολλέγιο φιλοδοξεί  για τρίτη συνεχή χρονιά να προσφέρει μια ουσιαστική ευκαιρία για επιχειρηματικές επαφές, δικτύωση και διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασιών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τόσο στο πλαίσιο του Ελληνικού χώρου όσο και διεθνώς.

 
INFO 1

Η είσοδος τις δύο πρώτες ημέρες είναι δωρεάν, ενώ την τρίτη που συμπίπτει με την διοργάνωση της Μέρας Μαγιού θα υπάρχει το εισιτήριο των 3 ευρώ ανά άτομο άνω των 12 ετών.

Η χρέωση για τη συμμετοχή «Στα πανηγύρια του Αιγαίου» το Σάββατο 9 Μαΐου θα είναι 15 ευρώ το άτομο, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τους 100. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2310 492-800, 818, 769 ή να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο σημείο προπώλησης Denny Vildiridi, Τσιμισκή 31, 1ος όροφος, κ. Διδάγγελος Βάιος, τηλ 2310 221-775, ώρες καταστημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Perrotis College στο facebook.

 
INFO 2: προσ-προγ

Σχετικά Άρθρα