
Remy Martin Experience – The Κing has arrived!
Η εταιρεία Β. Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ παρουσίασε τα ιδιαίτερα προϊόντα του Οίκου Rémy Martin, που εκπροσωπεί και διανέμει στην ελληνική αγορά, με μία σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο International Ambassador του οίκου, Mr. Alexandre Quintin, επισκέφτηκε τη χώρα μας με σκοπό να ταξιδέψει τους επαγγελματίες του χώρου της γαστρονομίας και του bartending, καθώς και τους λάτρεις της κατηγορίας, στον κόσμο του Cognac, προσφέροντάς τους μία αξέχαστη εμπειρία.
Τη Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, το Cigar Room του εμβληματικού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια, υποδέχτηκε 45 από τους κορυφαίους sommeliers προκειμένου να γνωρίσουν σε βάθος τα διάσημα προϊόντα του οίκου, Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish και Rémy Martin XO.
Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με το άνοιγμα του πολυτιμότερου αποστάγματος του Οίκου που μετρά 4 αιώνες ζωής, του LOUIS XIII.
Στο GB Corner, υπό το φως των κεριών και με έναν τελετουργικό τρόπο που αρμόζει σε ένα «Βασιλιά», ανοίχτηκε και δοκιμάστηκε το cognac με τα 1.200 διαφορετικά eaux-de-vie, ηλικίας από 40 έως 100 ετών, τα οποία έχουν ακολουθήσει έναν μακρύ δρόμο παλαίωσης, και έναν μοναδικό τρόπο blending.
Το ίδιο βράδυ, στο Royal Room του γνωστού ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε ένα δείπνο υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος με καλεσμένους επιφανείς Αθηναίους.
Το δείπνο επιμελήθηκε ο Σεφ της Μεγάλης Βρετάνιας, Σωτήρης Ευαγγέλου, τα πιάτα του οποίου σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προετοιμάσουν τους ουρανίσκους των προσκεκλημένων για το αποκορύφωμα της βραδιάς, το άνοιγμα και τη δοκιμή του μοναδικού LOUIS XIII.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, το νέο hotspot της πόλης, Vice Versa στον Κεραμικό άνοιξε τις πόρτες του στους πιο γνωστούς και διακεκριμένους bartenders των Αθηναϊκών bars, οι οποίοι μυήθηκαν στον κόσμο του cognac και στη δυνατότητα ανάμειξης του Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish σε μία σειρά από εύγευστα και πρωτότυπα cocktails.
INFO
Σχετικά με το LOUIS XIII
Ο οίκος Rémy Martin μετράει ήδη 150 χρόνια ζωής (έτος ίδρυσης 1724), ενώ το LOUIS XIII γεννήθηκε λίγο αργότερα, το 1874.
Τα 1.200 διαφορετικά eaux-de-vie του LOUIS XIII, ηλικίας 40 έως 100 ετών, ακολουθούν έναν μακρύ δρόμο παλαίωσης, και έναν μοναδικό τρόπο blending.
Η γνωριμία με το LOUIS XIII ξεκινά από τα μάτια… Το φως που φιλτράρεται μέσα από το κρύσταλλο αποκαλύπτει το γλυκό χρώμα του μαονιού.
Ακολουθεί η όσφρηση… Η πρώτη αίσθηση στη μύτη έχει ένταση και πλούτο με αρώματα λουλουδιών και πικάντικες νότες. Το γιασεμί κυριαρχεί και το ακολουθεί το σαφράν. Σε δεύτερο επίπεδο αρώματα εξωτικών και αποξηραμένων φρούτων, σμύρνα και λιβάνι.
Μετά έρχεται η στιγμή των γευστικών αποκαλύψεων… Η αίσθηση στο στόμα είναι ιδιαίτερα πλούσια και «μεταξένια». Η πρώτη γουλιά φέρνει στο προσκήνιο διακριτικές νότες από σύκο και σανταλόξυλο.
Ακολουθεί η αποκάλυψη αμέτρητων άλλων γευστικών διαστάσεων – μέλι, δαμάσκηνο, αγιόκλημα, πιπερόριζα…- που μοιάζουν να αναδύονται διαδοχικά διατηρώντας αμείωτη την συγκίνηση των γευστικών καλύκων για ένα απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το απόσταγμα περιλαμβάνει 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Η καράφα των 700 ml, με την στρογγυλεμένη και περίτεχνη φόρμα, αποτελεί το σήμα – κατατεθέν του LOUIS XIII και μας μιλά για έναν «θρύλο» με ζωή τεσσάρων αιώνων.
Λέγεται ότι η φιάλη ήλθε στα χέρια του Paul-Émile Rémy Martin I από έναν χωρικό που την βρήκε στο πεδίο της μάχης του Jarnac στα 1569.
Από το 1874 η καράφα κλείνει στη κρυστάλλινη αγκαλιά της το χρυσό νέκταρ και γίνεται σύμβολο από μόνη της στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.
Κάθε κομμάτι από φυσητό γυαλί είναι χειροποίητο, αριθμημένο και σαν μία “haute couture” δημιουργία διακοσμημένο με περίτεχνα fleurs-de-lis.
INFO Photo: Mr. Alexandre Quintin