ΤΤ: Ενδιαφέρον με επιβεβαιώσεις και προϋποθέσεις

Σε σχετικές ανακοινώσεις τους προς το ΧΑ οι υποψήφιες τράπεζες για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρουν:

 

 

Alpha Τράπεζα

« Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου, η Alpha Τράπεζα επιβεβαιώνει το καταρχάς ενδιαφέρον της για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε., δίχως, επί του παρόντος, να δύναται, εκ του νόμου και βάσει συμβατικής προβλέψεως, να παράσχει οιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 

 

 

Η παρούσα δημοσιεύεται (και) εις απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.»

 

 

Αttica Bank

« Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 της Απόφασης 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την υποβολή προτάσεων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από  ενδιαφερόμενες τράπεζες, η Αttica Bank επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία. Λόγω της δήλωσης εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει, ωστόσο, προς την Τράπεζα της Ελλάδος, δεν δύναται να δώσει οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

 

Η Τράπεζα, για κάθε στο μέλλον τυχόν εξέλιξη, θα τηρήσει το επενδυτικό κοινό ενήμερο στο πλαίσιο του νόμου.»

 

 

Εθνική Τράπεζα

« Αναφορικά με το από 4 Ιανουαρίου 2013 αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για επιβεβαίωση ή διάψευση δημοσιευμάτων του οικονομικού τύπου σχετικά με την υποβολή προτάσεων στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το Ν. 3601/2007 οποιεσδήποτε σχετικές διαδικασίες (συνεπώς και η συμμετοχή σε αυτές) είναι απόρρητες και απαγορεύεται ρητά η παροχή ή δημοσίευση κάθε πληροφορίας για αυτές.

 

Κατά τα λοιπά, και λαμβάνοντας υπόψη την προτεραιότητα της εν εξελίξει δημόσιας πρότασης της ΕΤΕ προς τους μετόχους της Τράπεζας Eurobank Ergasias, το ενδιαφέρον της Τράπεζας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπό προϋποθέσεις, δεν έχει παύσει.»

 

www.mywaypress.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα