
Ο Μπάιντεν αναβιώνει τη συμφωνία για τα F-35 με την Τουρκία: Το Κογκρέσο πρέπει να τη σταματήσει
Η πρόταση της κυβέρνησης Μπάιντεν για αναβίωση της συμφωνίας για τα F-35 με την Τουρκία είναι άστοχη και επικίνδυνη. Μπορεί κάλλιστα να δώσουμε τα F-35 στη Ρωσία και την Κίνα και να παρακάμψουμε τον μεσάζοντα Τουρκία, ενώ είμαστε σε αυτό.
- Λεπτομέρειες:Οι ενέργειες της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης προς τη Χαμάς και της συνεργασίας με τη Ρωσία, θα πρέπει να την αποκλείσουν από τη λήψη προηγμένης στρατιωτικής τεχνολογίας.
- Συνέπειες:Η αναβίωση της συμφωνίας για τα F-35 υπονομεύει τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ και θα μπορούσε να οδηγήσει στην πτώση της τεχνολογίας σε αντίπαλα χέρια.
Ευρύτερες επιπτώσεις: Το Κογκρέσο πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να αποτρέψει την πώληση και να προστατεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
- Στρατηγική:Θέσπιση νομοθεσίας για την απαγόρευση της πώλησης F-35 και ανταλλακτικών στην Τουρκία.
- Διπλωματία:Ενίσχυση των συμμαχιών με μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Ελλάδα, η Φινλανδία και η Πολωνία για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.
- Κοιτάζοντας το μέλλον:Βεβαιωθείτε ότι η αμερικανική στρατιωτική τεχνολογία δεν ενισχύει καθεστώτα που υπονομεύουν την αμερικανική και συμμαχική ασφάλεια.
Περισσότερα εδώ: meforum.org