
Ο Όμιλος Folli Follie συνεχίζει την θετική πορεία του
• Οι Πωλήσεις των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθαν στο ποσό των € 479 εκατ., αυξημένες κατά 10,3%
• Τα Λειτουργικά Κέρδη των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθαν στο ποσό των € 106,5 εκατ., αυξημένα κατά 34%
• Το EBITDA των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθε στο ποσό των € 116,5 εκατ., αυξημένο κατά 30%
Τα οικονομικά στοιχεία Α’ Εξαμήνου 2014 ανακοίνωσε ο O Όμιλος FOLLI FOLLIE (FF Group), τα οποία αναλυτικά έχουν ως ακολούθως: (Δεν είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του Α’ Εξαμήνου 2013)
-Οι Πωλήσεις ανήλθαν στα €479 εκατ.
-Το μεικτά κέρδη ανήλθαν σε €238,1 εκατ.
-Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε € 106,5εκατ.,
-Τα Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε € 65,9 εκατ.
-Τέλος, το EBITDA ανήλθε σε €116,5 εκατ.
• Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων (μετά απο απαλοιφές, τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα)
-Οι πωλήσεις του κλάδου των κοσμημάτων–ρολογιών–αξεσουάρ αυξήθηκαν 9,8% και ανήλθαν σε € 354,4 εκατ.
– Οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων αυξήθηκαν κατά 10,3% και ανήλθαν σε € 67,3 εκατ.
– Οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων αυξήθηκαν κατά 14,9% και ανήλθαν σε €56,1 εκατ.
– Οι πωλήσεις για τους λοιπούς τομείς ανήλθαν σε €1,2εκατ.
Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, (photo άνω), Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου σημείωσε: «Ο Όμιλος μας συνεχίζει την θετική πορεία του καταγράφοντας αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία σε όλους τους τομείς και τις αγορές που δραστηριοποιείται. Οι πωλήσεις κινήθηκαν με θετικό πρόσημο – αύξηση 10,3% – ενώ το EBITDA αυξήθηκε κατά 30% απόρροια της πιστής εφαρμογής της στρατηγικής ανάπτυξης, ελέγχου του κόστους και της εξωστρέφειας του Ομίλου. Όλη η διοικητική ομάδα του Ομίλου εστιάζεται στην προώθηση των συνεργειών για τα δικά μας brands (Folli Follie και Links of London) τόσο στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε όσο και στα πλαίσια της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Dufry. Ο Όμιλος έχει πλέον ενισχύσει σημαντικά την θέση του δημιουργώντας έναν ισχυρό ισολογισμό ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στις διεθνείς αγορές με πολύ ευνοϊκούς όρους επισφραγίζοντας την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη δομή και τις προοπτικές του Ομίλου μας ».
Σημείωση: Λόγω της απόσχισης του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου και της πώλησης στην Dufry AG το 2013 ,τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
INFO
O Όμιλος FOLLI FOLLIE (FF Group), είναι μια ηγετική δύναμη στον κόσμο της μόδας που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 28 χώρες. Σχεδιάζει, παράγει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο ιδιόκτητες μάρκες, τη Folli Follie και τη βραβευμένη βρετανική εταιρεία κοσμημάτων, Links of London. Ο Όμιλος έχει στρατηγική συμμετοχή στον τομέα της ταξιδιωτικής λιανικής (travel retail) παγκοσμίως μέσω της Dufry AG – και ταυτόχρονα διατηρεί μια δυναμική παρουσία στο χώρο λιανικής και χονδρικής πώλησης επώνυμων μαρκών στην ελληνική αγορά, αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων. Πρόσφατα ο τομέας αυτός διεθνοποιήθηκε περαιτέρω με την εξαγορά της Juicy Couture Europe Limited και την αντιπροσώπευση της μάρκας στην ηπειρωτική Ευρώπη. Τα Attica πολυκαταστήματα, τα πολυκαταστήματα Factory Outlet αποτελούν τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα κανάλια διανομής και σημεία λιανικής πώλησης του Ομίλου στην Ελλάδα ενώ μάρκες όπως Ermenegildo Zegna, Juicy Couture, Guess, Calvin Klein, Nike, Converse, Samsonite, G-Star ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου.
Με το εντυπωσιακό αυτό χαρτοφυλάκιο και τη τρίπτυχη δομή, ο Όμιλος FOLLI FOLLIE καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή με προϊόντα για όλες τις ηλικίες.
Ο Όμιλος FOLLI FOLLIE δημιουργεί μόδα σε παγκόσμιο επίπεδο, διαθέτει εδραιωμένη παρουσία με πάνω από 880 σημεία πώλησης παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερα από 4.600 άτομα ανά τον κόσμο.